Benkske voor ingang van St. Elisabeth Ziekenhuis

Voor de ingang van het St. Elisabeth Ziekenhuis Tilburg staat voortaan een social sofa. Drs. Wim van der Meeren, oud-lid van de Raad van Bestuur van het St. Elisabeth Ziekenhuis, kreeg het ‘benkske’ van de medische staf tijdens zijn afscheidsbijeenkomst.

Artsen en familieleden beplakten het benkske in de avonduren met duizenden glazen steentjes. Een bijzonder cadeau dat past bij de beleving van 'lief ziekenhuis', een programma waar Wim van der Meeren zich sterk voor heeft gemaakt.

Het afscheid van Wim werd voorafgegaan door een minisymposium met als titel: 'Professionele verantwoordelijkheid en menselijke waarden', een onderwerp waar Wim zich erg tot aangetrokken voelt. Deze week is hij begonnen als voorzitter van de Raad van Bestuur van zorgverzekeraar CZ.

De 'Social Sofas', ook wel liefkozend 'benkskes' genoemd, zijn een initiatief van de Tilburgse cabaretière Karin Bruers. De bankjes zijn bedoeld als ontmoetingsplek waar mensen een praatje met elkaar kunnen maken. De bankjes zijn gegoten in beton en hebben elk een uniek uiterlijk.