Zo bereik je de Tilburgse kermis per auto, fiets, ov of boot

bereikbaarheid

Doordat de Tilburgse kermis tien dagen de binnenstad bezet, zijn er een aantal wegafsluitingen. Toch is het centrum prima bereikbaar per auto, fiets, bus, trein en zelfs per boot. Ga jij naar de kermis of moet jij gedurende de periode van dinsdag 18 juli tot en met woensdag 2 augustus in de binnenstad zijn? Lees dan dit artikel en je weet precies hoe je jouw bestemming kunt bereiken. 

Bereikbaarheid per auto

Parkeergarages

De parkeergarages rondom het kermisterrein zijn van 21 juli t/m 30 juli 24 uur per dag geopend. Om te weten hoeveel vrije plaatsen er nog zijn, kun je het beste de website van Centrum Tilburg in de gaten houden. Daar kun je de beschikbaarheid live bekijken. Het gaat om de volgende parkeergarages:

Let op: de parkeergarage in de Emma-winkelpassage is van 18 juli 18:00 uur tot 1 augustus 12:00 uur gesloten. Tijdelijk worden extra parkeerplaatsen gecreëerd in de omgeving van de Besterd, Heikese kerk en Veemarktstraat.

Pendelbussen

Er rijden ook pendelbussen vanaf de parkeerplaats bij de Universiteit van Tilburg. Voor €1,- per persoon kun je bij deze pendelbus instappen en word je dichtbij het kermisterrein afgezet. Ook bij parkeergarage Stappegoor kun je de pendelbus naar het centrum pakken. Voor vertrektijden kun je het beste de gemeentelijke website van de kermis bekijken.

Bereikbaarheid per fiets

De fietsenstallingen onder de Heuvel en Katterug zijn tijdens de kermis gesloten. Je kunt je fiets op deze plekken gratis parkeren:

Voor de openingstijden van de fietsenstallingen kun je het beste de gemeentelijke website van de kermis bekijken.

Bereikbaarheid per bus

Vanwege de kermis rijden de bussen een aangepaste route. Meer informatie hierover vind je op de website van Arriva. Ook worden er tijdens de kermis nightliners ingezet in de richting van de Reeshof, Udenhout, Waalwijk en Den Bosch. Deze bussen vertrekken vanaf de Spoorlaan aan de kant van de Interpolistoren. Vertrektijden van de nightliners zijn ook te vinden op de website van Arriva.

Bereikbaarheid per trein

Het kermisterrein ligt erg dichtbij station Tilburg en is dus goed per trein te bezoeken. In de weekenden en op Roze Maandag worden nachttreinen ingezet. Kermisbezoekers kunnen via de website van de Nederlandse Spoorwegen speciale kermiskaarten kopen waarmee bezoekers 20% korting krijgen.

Bereikbaarheid per boot

De Piushaven wordt dit jaar bij het kermisterrein betrokken en is de perfecte locatie om aan te meren met je boot. Er zijn in totaal 60 elektra-aansluitingen beschikbaar. Toegang op maandag t/m zaterdag van 9.00 tot 18.00 uur op de hele uren en op zondag op afroep (via 013-542 9440) om 9.00, 11.00, 13.00, 15.00 en 17.00 uur. Meer informatie: www.piushaven.nl of www.vareninbrabant.nl.

[wpbrzone id=22]

Alles over Kermis Tilburg

Bekijk hier het laatste nieuws, de leukste evenementen, alle attracties, de mooiste foto’s en alle praktische info over de Tilburgse Kermis: