Bereikbaarheid van de binnenstad tijdens Tilburgse Kermis

bereikbaarheid tilburgse kermis

Doordat de Tilburgse Kermis van 22 juli t/m 31 juli 2016 weer neerstrijkt in de binnenstad zijn een aantal wegen afgesloten van 19 juli t/m 3 augustus 2016. Toch weet het centrum in tien dagen meer dan een miljoen bezoekers te herbergen. Lees snel verder om meer te weten over de bereikbaarheid van de Tilburgse Kermis. 

Bereikbaarheid Tilburgse Kermis

Taxi

Uiteraard kun je tijdens de Tilburgse Kermis gebruik maken van een taxi van Stationtaxi. Ze hebben een speciale applicatie ontwikkeld waarmee je per mobiel een taxi kunt bestellen. Wanneer je een taxi boekt zie je meteen de aankomsttijd van de taxi in de applicatie. Voor deze app heb je geen account nodig. De applicatie download je in de Apple iStore of in de Google Play Store. Bellen kan natuurlijk ook naar dit telefoonnummer: 013-5432100.

Passe-partout

Tijdens de Tilburgse Kermis reis je extra voordelig met een passe-partout van Arriva. Er is een 5-dagen passe-partout voor € 10,- en een 10-dagen passe-partout voor € 15,-. Je koopt een passe-partout in de Arriva Store in Tilburg (Spoorlaan, tegenover Tilburg Centraal Station).

Auto

Speciaal voor de Tilburgse Kermis worden extra tijdelijke parkeerplaatsen gecreëerd in de Gasstraat, nabij de Heikese Kerk, in de Veemarktstraat en voor Kledingzaak De Cock op het NS-plein. Onze tip: check www.centrumtilburg.com/parkeren om live te zien in welke parkeergarages er nog plaatsen beschikbaar zijn.

Fiets

Je kunt je fiets tijdens de Tilburgse kermis gratis stallen in de gemeentelijke fietsenstallingen. De fietsenstallingen onder de Heuvel en Katterug zijn van 20 juli t/m 2 augustus gesloten. Verder komt er een extra fietsenstalling op de Spoorlaan waar zo’n duizend fietsen geplaatst kunnen worden. Daarnaast wordt de fietsenstalling bij de Concertzaal uitgebreid naar 1500 plaatsen.

Openingstijden fietsenstalling Concertzaal

  • 20 en 21 juli van 7:00 – 24:00 uur
  • 24 en 31 juli (zondagen) van 11:00 – 04:30 uur
  • 22, 23 en 25 t/m 30 juli van 07:00 – 04:30 uur

Openingstijden fietsenstalling Spoorlaan/Interpolis (tijdelijk)

  • 22, 23 en 25 t/m 31 juli van 07:30 – 04:30 uur
  • 24 en 31 juli (zondagen) van 11:00 – 04:30 uur

Openingstijden fietsenstalling Pieter Vreedeplein

  • 20 t/m 23 juli en 25 t/m 31 juli van 07:30 – 04:30 uur
  • 24 en 31 juli (zondagen) van 11:00 – 04:30 uur

Bus

De bussen rijden tijdens de kermis een aangepaste route. Een aantal haltes in de binnenstad zijn gesloten en je moet rekening houden met langere reistijden. De bushaltes van het Centraal Station zijn gewoon geopend. Meer informatie over de aangepaste routes, dienstregelingen en bus tijden kun je op de website van Arriva vinden.

Tijdens de Tilburgse Kermis zet Arriva extra nightliners in waardoor je ook ‘s-nachts met de bus kunt reizen. Deze busdienst start vanaf 00:30 uur en kaartjes zijn voor €5,50 te koop in de bus. Meer informatie over de vertrektijden en opstaphaltes van de nightliners kun je in ons artikel over nachtvervoer tijdens de kermis vinden.

Onze tip: check www.centrumtilburg.com/openbaar-vervoer om live te zien wat de vertrektijden zijn in Tilburg.

Trein

Het centrum is tijdens de Tilburgse Kermis goed bereikbaar per trein. Het Centraal Station ligt op loopafstand van het kermisterrein. De NS rekent op extra bezoekers en zet daarom extra lange treinen in. Daarnaast profiteer je tijdens de kermis van kortingen op je treinticket. Houd de NS Reisplanner in de gaten voor meer informatie over de actuele dienstregelingen en vertrek- en aankomsttijden.

De NS zet tijdens Roze Maandag extra nachttreinen in. Ook tijdens de vrijdagen en zaterdagen van de Tilburgse Kermis kun je met de nachttrein reizen. Meer hierover lees je in ons artikel over nachtvervoer tijdens de Tilburgse Kermis.

Boot

Mocht je een eigen boot hebben, ook dan is de Tilburgse Kermis prima bereikbaar. Jachthaven Piushaven ligt op 5 minuten loopafstand van de kermis en heeft in totaal 60 elektra-aansluitingen, maar er kunnen natuurlijk veel meer boten terecht. Meer informatie kun je vinden op de website van ‘Varen in Brabant’.

Alles over de Tilburgse Kermis

Kermis in Tilburg 2016
Check hier de leukste acties, evenementen, menu’s en foto’s van de Tilburgse Kermis…de grootste online attractie van Tilburg!