Berichtje op mobiel wijst publiek op cameratoezicht

In de drukke winkelperiode van 23 november t/m 23 december wordt het winkelend publiek door middel van posters in de Binnenstad gevraagd hun Bluetooth aan te zetten. Mensen ontvangen dan een gratis bericht op hun mobiele telefoon. Daarin wijst een filmpje ze op het cameratoezicht in de binnenstad. Dit bericht start met een filmpje van de locatie waar men zich dan op dat moment bevindt. Alsof cameratoezicht live filmt… Vervolgens de tekst: “u betreedt het cameragebied. Hier wordt gelet op uw veiligheid. Voor meldingen en aangiftes kunt u terecht bij de Politiepost Heuvelring 130. Altijd open als de winkels open zijn!”

Locaties bluetooth units
De gemeente heeft in samenwerking met Stichting Stadskern 5 bluetooth zenders geplaatst op de toegangswegen naar de Heuvelstraat. De 5 zenders bevinden zich op de volgende locaties:
• Oude Markt: café Anvers
• Korte Heuvel: café Polly Maggoo
• IJzerstraat (hoek Pieter Vreedeplein): kantoor Stichting Stadskern / Tilburg.com
• Koningsplein: Bibliotheek Tilburg Centrum
• Piusplein: café Hoegaarden

Op deze locaties hangen posters met “Voel u veilig” om mensen te wijzen op de Bluetooth mogelijkheid op hun telefoon. Als de Bluetooth al aan staat ontvangen ze direct het (gratis) berichtje: “wilt u een bericht ontvangen van Stadstoezicht?”

Tilburg Veilig
De gemeente vindt het belangrijk om juist tijdens de drukke winkelperiode mensen te wijzen op cameratoezicht en de Politiepost Heuvelring. Dankzij cameratoezicht kijken naast toezichthouders en politieagenten, tientallen camera's mee in de Binnenstad. Cameratoezicht speelt een belangrijke rol bij aanhouding, vervolging en voorkoming als het gaat om geweld of misdaad op straat. De politiepost aan de Heuvelring 130 wordt nog wel eens vergeten als mogelijkheid om aangiften of meldingen te doen. Dit terwijl ze altijd open zijn als de winkels open zijn. Dus ook op koopavonden en koopzondagen!

Campagne veiligheidsgevoel winkelend publiek