Best Kept Secrets van Tilburg: 5x eettentjes die je waarschijnlijk nog niet kent

Elk jaar in oktober trekt Anne van Anne Travel Foodie er op uit om de best bewaarde geheimen van Tilburg te ontdekken. Ze is altijd op zoek naar nieuwe eettentjes, de zogenaamde ‘Best Kept Secrets’ van Tilburg. Ook dit jaar zet ze weer vijf Tilburgse eettentjes op een rij die je waarschijnlijk nog niet kent. Benieuwd wat de Best Kept Secrets van 2017 waren? Bekijk ze hier!

Foto: Chef’s Level

#1 BijZestig

Best Kept Secrets

BijZestig is gevestigd in een woonhuis in de Willem II-straat, niet zo gek dus dat je het wellicht nog niet kent. Toch is het een aanrader om deze verborgen parel te gaan ontdekken. Je kunt namelijk niet alleen bij BijZestig terecht voor vriendelijk geprijsde koffie, verse smoothies, ontbijt of lunch; het is ook een leuke winkel met de mooiste producten voor in huis. BijZestig heeft ook een binnenplaats achter het pand waar je met mooi weer buiten kunt zitten. Je waant je meteen op vakantie als je hier in alle rust plaatsneemt op een bistrostoeltje.

#2 Chef’s Level

Best Kept Secrets

Elke woensdagavond kun je in Tilburg genieten van een uniek diner: van 18.00 tot 22.00 uur koken de jongeren van R-Newt een driegangendiner. R-newt zet zich in voor jongeren en doet dat in Tilburg voornamelijk bij V39 in de Veemarktstraat. Daar vind je ook Chef’s Level. Onder leiding van niemand minder dan chefkok Kevin Blaakenburg van Auberge du Bonheur werken de jongeren aan het behalen van hun niveau twee horecadiploma als kok of gastheer/-vrouw. Voor slechts €15,50 per persoon kun je genieten van een heerlijk driegangenmenu bereid en geserveerd door de jongeren.

#3 De Carpacciobar

Tilburg had een primeur met De Carpacciobar: het eerste carpacciorestaurant van Nederland vestigde zich in onze stad. Ze begonnen in Bank15 met de naam Vittore C en zaten ook nog even in het bovengenoemde Qlubhouse. Nu zijn ze gevestigd in de Koestraat (waar eerst Culinair bij Tante Kaatje zat). Je kunt hier natuurlijk terecht voor de klassieke carpaccio zoals we hem allemaal kennen maar je kan je ook laten verrassen door bijzondere combinaties. Er is zelfs sushi carpaccio en aubergine carpaccio!

#4 Wijnbar Cru

Best Kept Secrets

In de zomer van 2017 startte Nick en Thomas, in een klein pandje naast Bargus waar eerst Corton Winebar zat, met Wijnbar Cru. Inmiddels heeft Thomas het stokje overgedragen aan trouwe werkneemster Marcella, dus zij zal samen met Nick Wijnbar Cru gaan runnen. Bij deze gezellige zaak moet je vooral eens een wijntje gaan drinken op een druilerige zondagmiddag. Ze hebben een ruim assortiment van toegankelijke tot hele bijzondere wijnen en je kunt er ook terecht voor een wijnproeverij. En wist je dat je bij Wijnbar Cru ook terecht kunt voor borrelhapjes, een tosti of kaasplankje? Dan weet je dat nu!

#5 Mr. Morris

Best Kept Secret

Mr. Morris opende een paar maanden geleden op de plek waar eerst mijn favoriete snoepwinkel De Soete Inval zat. Na hun eerste vestiging in Eindhoven gingen ze ook aan de slag in Tilburg. Mr. Morris staat vooral bekend om hun heerlijke smoothies en koffies. Maar wist je dat je er ook terecht kunt lekkere sandwiches op wit zuurdesem of volkoren brood. Je kunt bij Mr. Morris (op het terras) zitten, maar je kunt ook alles to-go meenemen. En aangezien ze redelijk dichtbij het station zitten is het ideaal voor als je met de trein gaat reizen.