Beste koffie van Tilburg drink je bij ’t Elfde Gebod, De Spaarbank & De Wagon

koffie

Koffieliefhebbers opgelet: de Misset Horeca Koffie top 100 is uit en hierin staan drie Tilburgse horecazaken. Extra leuk: de horecagelegenheden liggen in verschillende Tilburgse sfeergebieden. Te weten: het kernwinkelgebied, het Dwaalgebied en de Spoorzone. Tijd om je vrienden en vriendinnen op te trommelen en een citytrip naar Tilburg te plannen. 

Volgens de vakjury van Misset Horeca serveert ’t Elfde Gebod aan de Paleisring de lekkerste koffie van Tilburg. In de Champions League van de Nederlandse koffie eindigen ze op de 22e plaats. Vorig jaar vond de jury de koffies nog wat vlak en met die kritiek is mede-eigenaar Luc van Nieuwamerongen aan de slag gegaan. Op gebied van koffie zijn grote stappen gemaakt vindt de Jury.

Op de 57e plek op de ranglijst vinden we De Spaarbank terug. De zaak is gelegen aan de vijfsprong in het Dwaalgebied en kennen we natuurlijk allemaal door het prachtige pand waarin ze zijn gevestigd en de mooie tuin waarin je heerlijk kunt borrelen. Volgens de jury onderscheidt De Spaarbank zich door de presentatie en mooie balans tussen de zoete tonen en het friszure van de Illy-koffiebonen.

De Spoorzone mag je ook niet overslaan voor een goede kop koffie. Hoewel Eetbar De Wagon (het kleine zusje van de Houtloods, die dit weekend nog een prijs won voor het beste gerecht op Tilburg Culinair) pas dit jaar opende, staan ze meteen in de top-100 van Misset. De jury is vooral onder de indruk van de espresso die ze serveren.

Misset Horeca Koffie Top 100

Ieder jaar brengt een onafhankelijke jury een bezoek aan verschillende horecagelegenheden in het land om koffie te testen. Op basis van de juryrapporten wordt een top 100 samengesteld. Dit jaar won Josephine Coffee in Arnhem de prijs voor beste koffie van Nederland. Talud9 uit Utrecht eindigde op de tweede plaats en De Tippe uit Vledder ging voor brons.

Kanttekening is dat horecagelegenheden zich moeten aanmelden om bezoek te krijgen van de vakjury. Tilburg kent namelijk nog veel meer prachtige spots en koffiebarretjes waar je een heerlijke koffie, espresso of cappuccino kunt drinken die zich wellicht niet hebben aangemeld bij Misset. Hoe dan ook: dat je zeker eens een bakkie moet gaan doen bij ’t Elfde Gebod, De Spaarbank en De Wagon staat vast!