Nieuws

Vrijwilligersprijs 2020
Let op! Dit artikel is al 334 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Bestuur Serve the City wint jongerenvrijwilligersprijs 2020

De uitreiking van de Vrijwilligersprijzen van de gemeente Tilburg is weer in aantocht. Deze bestaan uit de categorie ‘vrijwilliger’, ‘vrijwilligersorganisatie’, maar ook uit de ‘Jongerenvrijwilligersprijs’. De jongerenvrijwilligersprijs wordt door een deskundige jury toegekend aan een vrijwilliger, of een groep vrijwilligers, die op jonge leeftijd een uitzonderlijke bijdrage levert aan de stad en samenleving. Dit jaar is het bestuur van Serve the City (schooljaar 2019-2020) de winnaar van deze categorie binnen de Vrijwilligersprijzen. Een grote eer. Serve the City is een vrijwilligersorganisatie die projecten organiseert waar studenten zich voor kunnen aanmelden om de stad een beetje mooier te maken. 

Onzichtbare helden

Jelle van Dijk, Juul Snijder, Despina de Werd, Benthe Frie en Anne-Lin van Gelder, dat zijn de onzichtbare helden van het bestuur van Serve the City. Naast hun gewone activiteiten, hebben zij in coronatijd voor een grote impact gezorgd, zowel voor hun medestudenten als op onze stad. Ze stuurden maar liefst 260 studenten aan voor verschillende projecten en goede doelen.

Respect en waardering

De jury van de Vrijwilligersprijzen is onder de indruk van de tomeloze inzet en het grote organisatietalent van deze kanjers. Met hart en ziel zetten zij zich in voor (kwetsbare) doelgroepen. Daarnaast wisten zij hun medestudenten te enthousiasmeren om zich vrijwillig in te zetten voor de maatschappij. Daarmee verdienen ze veel respect en een grote dankbaarheid. De toekenning van de Jongerenvrijwilligersprijs benadrukt dat, aldus de jury.

7 december: Uitreiking Vrijwilligersprijzen

De verkiezing van de Vrijwilligersprijzen gemeente Tilburg wordt jaarlijks georganiseerd door de gemeente Tilburg en VrijwilligersTilburg, in nauwe samenwerking met Brabants Dagblad, Interpolis en Rabobank Tilburg en omstreken. Op maandagavond 7 december worden de winnaars van de bovenstaande categorieën onthuld en worden ze in het zonnetje gezet, alsook de winnaar van de Jongerenvrijwilligersprijs. Alle inwoners uit gemeente Tilburg kunnen nog t/m 23 november stemmen op hun favoriete vrijwilliger en vrijwilligersorganisatie via de website.

Meer informatie

Voor meer informatie over vrijwilligerstilburg check dan even de website.