Betere oversteek vanuit WII-straat naar Station Tilburg

Minicolleges

In mei opent de nieuwe Willem II-passage in de Spoorzone. De gemeente start maandag 7 maart met het aanpassen van de oversteek bij de Spoorlaan ter hoogte van de Willem II-straat. Afhankelijk van het weer duurt het werk tot begin april.

Om veilig te kunnen werken, wordt buiten de spits een rijstrook op de Spoorlaan afgesloten. Het begin van de straat vanaf de Spoorlaan is op 16 en 17 maart afgesloten. Verkeer richting de Willem II-straat, Karrestraat en de Poststraat wordt omgeleid via de Magazijnstraat en de Telegraafstraat. Het eenrichtingsverkeer in een gedeelte van de Telegraafstraat en in de Willem II-straat, tussen de Telegraafstraat en de Spoorlaan, wordt tijdelijk opgeheven.

Breder

De oversteek bij de Willem II-straat wordt breder en krijgt verkeerslichten. Dat is nodig om fietsers en voetgangers veilig de Spoorlaan over te laten steken naar de nieuwe Willem II-passage. Deze doorgang wordt een belangrijke route voor fietsers en voetgangers tussen de binnenstad en de wijken ten noorden van het spoor via de Spoorzone.