Beterschapswensen kankerpatiënten omgetoverd tot kunstwerk van 1000 kraanvogels

kraanvogels

Tijdens de open dag van Inloophuis Midden-Brabant, zondag 9 september, worden zoveel mogelijk gevouwen kraanvogels verzameld. Het huis voor mensen met kanker en hun naasten vraagt iedereen om zijn of haar wens voor iemand die ziek is op te schrijven en met het papier een kraanvogel te vouwen. Volgens Japanse traditie brengt het vouwen van een kraanvogel voorspoed en gezondheid en duizend kraanvogels samen kunnen wensen in vervulling laten gaan.

Alle kraanvogels met wensen kunnen naar het inloophuis aan het Wilhelminapark 29 in Tilburg worden gebracht om daar tot een kunstwerk te worden gemaakt. Ter plekke kunnen op 9 september ook nog wensen worden geschreven en kraanvogels gevouwen. Kijk op de facebookpagina van Inloophuis Midden-Brabant voor de vouwinstructies.

‘Als kanker je raakt, maak er dan een kunst van’

Het motto van de open dag van Inloophuis Midden-Brabant, zondag 9 september, is ‘Als kanker je raakt, maak er dan een kunst van’. Het inloophuis is dan van 12:00 tot 16:00 uur geopend voor iedereen die graag eens binnen zou willen kijken op deze bijzonder waardevolle plek. Naast de actie met kraanvogels zijn er tijdens de open dag allerlei activiteiten voor volwassenen en kinderen. Er kunnen onder meer teken- en schilderlessen worden gevolgd, en bezoekers kunnen een geluksengeltje knutselen.

Voor mensen met kanker en hun naasten

Inloophuis Midden-Brabant ligt aan het Wilhelminapark 29 in Tilburg. Het huis is er voor iedereen die te maken heeft met kanker. Het is daardoor een plek waar het juist ook even niet over de ziekte hoeft te gaan. Of je nu zelf ziek bent of ziek bent geweest, man of vrouw bent van, ouder of kind: voor iedere doelgroep biedt het inloophuis een activiteit om te ontspannen, om creatief bezig te kunnen zijn en om mensen te ontmoeten die in eenzelfde situatie zitten.

De stichting bestaat dankzij sponsors, donateurs en vrijwilligers. Tijdens de open dag kunnen dan ook donaties worden gedaan om alle activiteiten in het huis voor mensen met kanker door te kunnen laten gaan. Kijk voor meer info op de website van Inloophuis Midden-Brabant.