Better Get Hit Festival maakt 10 nieuwe namen bekend

Better Get Hit

De line-up voor de eerste editie van het Better Get Hit Festival is aangevuld met 10 nieuwe namen. Op 11 januari wordt Theaters Tilburg omgetoverd tot festivallocatie met op 7 podia de beste Afro-Amerikaanse muziekgenres gestoelde (inter)nationale artiesten. Eerder kondigde Better Get Hit Candy Dulfer, Shayna Steele en Seba Kaapstad al aan.

Talentontwikkeling

Dit jaar zijn Tilburgse rapper Aristoteles, Zanger, rapper en producer Joël Domingos en zangeres Nona de artiesten die, al dan niet via de MusicHub Brabant op het programma staan. Het zijn stuk voor stuk potentieel grote artiesten die aan het begin van een glansrijke (inter)nationale carrière staan. Met Aristoteles doorlopen we hetzelfde traject als met Zeno & Sanne tijdens de vorige editie: een intensieve analyse van waar artiesten staan en waar ze naar toe willen. Festival Better Get Hit zet al haar expertise en haar netwerk hiervoor in.

Op Festival Better Get Hit speelt de Brabantse winnaar van de Buma Boy Edgar Prijs 2019 als solist bij het Brabants Jazz Orkest.  Daarbij vertolken ze composities van festival naamgever Charles Mingus. Jasper Blom is ook de leider van WonderYears. Het is een nieuw trio waarmee hij de muziek van Stevie Wonder onder de loep neemt.

Pax The Humanoid is de vriendelijke buurman MC die een giga vocal talent bleek te zijn. Hij is vooral bekend als de bij fans favoriete frontman van het uiterst succesvolle Kyteman Orchestra.. Samen met keyboard speler Niels Broos heeft hij een geweldige band opgezet met de missie “To boldly go where no man has gone before”. Verwacht niets anders dan klanken die je dus nog nooit gehoord hebt….

Music & Words

Ook dit jaar hebben we in de Jacques De Leeuw zaal weer de serie Music & Words. Aafke Romeijn is één van de schrijvers die we daar brengen i.s.m. Festival Tilt. In uiterst  intieme zetting komen gedichten, literaire voordrachten etc. samen met muziek. Bij Aafke is die mix haar handelsmerk.  Ze zingt, schrijft, twittert en blogt over politiek, feminisme, haar kat Henk en pulp-tv. Tilt en Tilburg University slaan de handen ineen om met het nieuwe writer in residence-programma een brug tussen literatuur en wetenschappelijk onderzoek te slaan. Het resultaat van de kennismaking zal onder meer gepresenteerd worden op Tilt Festival op zaterdag 14 maart. 2020.

Verder staan ook Amsterdam Funk Orchestra, Mete Erker New Trio en  Private Time Machine (Eric van der Westen) op de komende editie. Meer namen binnenkort.