Beursvloer stijgt tot record hoogte!

Maandag 5 oktober 2009 heeft voor de vierde keer Beursvloer Tilburg plaatsgevonden. Ongeveer 70 maatschappelijke organisaties en 80 maatschappelijk betrokken bedrijven kwamen samen in het Willem II Stadion met maar één doel; het sluiten van een of meerdere matches! De animo voor deelname aan Beursvloer Tilburg was dit jaar zo groot, dat deze al twee maanden voor aanvang vol zat.

Op Beursvloer Tilburg wordt door het sluiten van matches de basis gelegd voor samenwerking tussen bedrijven en maatschappelijke organisaties ter ondersteuning van het realiseren van wensen van organisaties. Daarnaast worden vele waardevolle contacten gelegd, waarvoor speciale gaste Karin Bruers 10 netwerktips had!

Met een gongslag opende wethouder en voor deze gelegenheid spreekstalmeester Gon Mevis, officieel de ‘handel’. In het anderhalf uur dat daarop volgde ontstond een bruisende, enthousiaste, hectische sfeer. Alle partijen gingen op zoek naar de perfecte match onder het toeziend oog van notarissen Daamen en Mevrouw mr. H.C.J.A. Schilder Riesouw. Het eindresultaat van deze bruisende netwerkactiviteit is maar liefst 303 matches, een flinke groei t.o.v. 2008.  Deze matches zullen in de loop van 2009 en 2010 ook daadwerkelijk uitgevoerd gaan worden. Daarnaast werden ook nog waardevolle contacten gelegd die de basis kunnen gaan vormen voor een toekomstige samenwerking.

Enkele van de 303 matches:
• Sesam Academie gaat een eerste oriëntatie voor een marketingplan maken voor Tanzania Werkgroep.
• Cupio training & advies gaat een training verzorgen voor het Rode Kruis Tilburg.
• RNB Bedrijfsdiensten gaat het tapijt reinigen voor het kantoor van de Kindertelefoon Tilburg.
• Intermit gaat ondersteunen bij aanvragen en bezwaarschriften van het RIBW.
• Jevo Fotografie gaat het Tilburg Vrouwenkoor Cantilare portretteren.
• Luttikholt geeft een workshop aan meerdere maatschappelijke organisaties, getiteld ‘De Ontgijzeling’ samen met Arjan Erkel over verandering- en groeiprocessen in organisaties.
• TBV Wonen levert 90 wind jacks aan scouting Dr. Moller.
• BAS Automatiseringen levert ondersteuning in de aanleg van een internet café bij de Twern.
• 013-witgoed reparaties gaat reparaties witgoed apparaten verzorgen bij Traverse.

Projectleider Albert Rusch van Contour, voor vrijwilligerswerk en informele zorg, kijkt als organisator en initiatiefnemer  zeer tevreden terug op het resultaat van Beursvloer Tilburg 2009. ‘Met deze 303 matches is Beursvloer Tilburg voor het tweede achtereenvolgende jaar de grootste van het land geworden!’ Zekere in deze economisch moeilijkere tijden is dat een compliment waard voor het (deelnemende) Tilburgse bedrijfsleven! Natuurlijk was dit alles niet mogelijk geweest zonder de inbreng van het organisatiecomité, de steun vanuit het comité van aanbeveling, de medewerking van de sponsors en natuurlijk de medewerking van velen tijdens de Beursvloer.