Bevrijdingsdag in Tilburg: lokale tips om thuis 75 jaar vrijheid te vieren

bevrijdingsdag

Eén keer in de vijf jaar heb je (als je geluk hebt) vrij op Bevrijdingsdag. En laat dat nu nét dit jaar zijn. Ach ja, we kunnen er maar beter het beste van maken. Daarom hebben we een aantal lokale tips voor je verzameld om het gewoon thuis te vieren. Want dat kan dus gewoon wel! 

Fotobijschrift: Tilburg werd 27 oktober 1944 bevrijd.

En dat begint natuurlijk al met de vlag uithangen. Want op 4 mei hang je de Nederlandse vlag natuurlijk half stok en op 5 mei mag de vlag voluit hangen.

#1 Bestel iets te eten (en kies een keer iets anders)

Niets zo fijn als lekker eten als je iets te vieren hebt. Leg jezelf en je huisgenoten eens goed in de watten door wat eten van een lokaal restaurant te bestellen. Doe je niet alleen jezelf, maar ook de horecazaak een groot plezier mee.

Onze tip: bestel eens iets wat je nog nooit op hebt of bij een plek waar je nog nooit gegeten hebt. We kunnen je nu alle 46 restaurants en eetcafés opnoemen die normaal niet bezorgen, maar in dit artikel vind je ze allemaal.

#2 Proosten op de vrijheid

We mogen dan wel in een intelligente lockdown zitten, maar wat mogen we in onze handjes knijpen dat we al 75 jaar in vrijheid kunnen leven. Als dat niet om een proostmoment – en dus een lekkere borrel – vraagt, weten wij het ook niet meer. Onze tip (als je 18+ bent natuurlijk): bestel wat lekkere drankjes.

Wil je ergens anders drankjes bestellen? Check het eens bij je favoriete kroeg of brouwerij op Facebook op Instagram! En wil je dit samen met je vrienden doen? Kan natuurlijk met videobellen. 🙂

#3 Ga picknicken of barbecueën in je tuin of op je balkon

Het wordt dus lekker weer. Ga niet naar drukke parken of naar de binnenstad, maar installeer je gewoon op je balkon of in de tuin. Je kunt natuurlijk boodschappen gaan doen en zelf voor je eten en drinken zorgen, maar je kunt ook een lekkere picknick bestellen bij bijvoorbeeld Eethuis Twintig. Of hop even langs bij je lokale slager voor een barbecuepakket.

#4 Doe een online escape room

Wil je gewoon iets leuks doen met je vrienden? Zoek ze dan niet fysiek op, maar doe gewoon online iets leuks. Bijvoorbeeld één van de online escape rooms van Locks ’n Keys. Even wat anders dan eten en drinken.

#5 Doe iets nuttigs met je vrije dag

Je kunt natuurlijk ook wat nuttigs doen met die extra vrije dag. Zo kun je wat gaan klussen rondom het huis. In dit artikel lees je wat je voor duurzame klusjes je kunt doen om ook nog eens geld te besparen. En als je genoeg hebt van die mat in je nek of van die gruwelijke uitgroei, check dan eens de tips van kapper John Beerens. Wil je lekker een rondje gaan hardlopen? Check dan hier wat leuke routes in en rondom Tilburg.

Belangrijkste tip: ga niet naar drukke plaatsen en spreek niet af met vrienden of familie. Maak er gewoon thuis een feestje van! En als je dan toch de behoefte voelt om alleen naar de binnenstad te gaan, check dan eerst de webcam. Te druk?