Bevrijdingsfestival Tilburg groot succes

Afgelopen zaterdag (5 mei 2012) vond een spetterend bevrijdingsfestival plaats in Tilburg. Het programma bood een uitermate gevarieerd aanbod aan muziek van hoge kwaliteit met een aantal hoogtepunten voor zowel oudere als jongere bezoekers. Dit was vooral duidelijk bij de muziek van VOF de Kunst met onder meer hun kinderliedjes.

Kinderen hadden ook een eigen plek onder een tent waar ze zich zichtbaar vermaakten. Een knaller was de Vengaboys met hun zinderende show. Vanaf toen barstte het feest helemaal los, waarbij de op de laatste dag bevestigde Flexican met Sef het knallend afsloten.

Op een bevrijdingsfestival wordt natuurlijk ook stilgestaan bij de betekenis voor ons van de bevrijding. Dit gebeurde in een toespraak van wethouder en loco-burgemeester Marieke Moorman. Na de minuut stilte die zij van het publiek had gevraagd – en ook kreeg! – werd de stilte doorbroken door de muziek van een doedelzak, wat iedereen er aan herinnerde dat de Schotten de voorhoede waren bij de bevrijding van Tilburg.

Het festival is door twee jongeren in hun vrije tijd georganiseerd en draaide helemaal op vrijwilligers, wat het eens te meer tot een geweldige prestatie maakt. Dit is hopelijk de start en een heropleving van een traditie die Tilburg en iedere zichzelf respecterende stad in Nederland zich zou wensen.

Foto’s van het festival zijn te bekijken op Tilburg.com, Festivallive.com en de facebook van het Bevrijdingsfestival.