Attila-loopgroep brengt bevrijdingsvuur naar Tilburg

Omdat het dit jaar 70 jaar geleden is dat we bevrijd werden heeft atletiekvereniging Attila gehoorgegeven aan het verzoek van het Oranje Comité Tilburg om het Bevrijdingsvuur op te gaan halen in Wageningen. Een groep hardlopers van Attila brengt het Bevrijdingsvuur middels een loop-estafette van Wageningen naar Tilburg. Dit vuur is hét symbool voor leven in vrede en vrijheid. Door deel te nemen aan de estafette ondersteunen Attila en haar leden deze vredesgedachte.

Bevrijdingsvuur

In Wageningen wordt het bevrijdingsvuur op 4 mei om middernacht ontstoken. Zo’n 100 loopgroepen brengen het naar verschillende delen van het land. De lopers van Attila gaan de 80 km van Wageningen naar Tilburg voor hun rekening nemen. Het vuur zal waarschijnlijk rond 9:00 uur in Tilburg aankomen. Dan zal het vuur in de kapel van Onze Lieve Vrouw ter Nood ondergebracht worden. Tijdens het bevrijdingsconcert aan de Piushaven  op avond van 5 mei zal het vuur naar verwachting rond 21.50 uur overhandigd worden aan de gezamenlijke Tilburgse Gilden en een groep kinderen.

Deelnemers

De Attila leden die aan deze estafetteloop, die dus grotendeels ’s nachts plaatsvindt, deelnemen zijn Henk van Overveld, Lambert Theunissen, Stefano Provenzano, Wilfred Mateman, Will de Laat, Magda van Deventer, Ad Weijtmans, Joost Laenen, Desere Tokatlioglu en Kristel Zegers. Frank Verkaart zorgt voor de logistiek en de begeleiding.