Bewoners Katterug verrast met een halve kilometer aan balkbakken

elho

De bewoners van de Katterug in Tilburg stonden verbaasd te kijken toen vanochtend bleek dat hun flat geheel behangen was met honderden plantenpotten en planten. In één nacht tijd toverde elho – in het geheim – de lelijkste flat van Brabant om tot groenste flat van Nederland. Het Tilburgse familiebedrijf dat bloempotten produceert met gerecycled plastic, wil met deze sympathieke actie laten zien dat je gelukkiger wordt van groen om je heen. 

“Mensen inspireren de natuur dichter bij te halen is wat wij doen. Een betere plek dan de Katterug voor deze actie konden we niet verzinnen. Het pensioenfonds, eigenaar van het complex, en Gemeente Tilburg waren het volkomen met ons eens. Dankzij hun medewerking kon de geheime actie gerealiseerd worden,” aldus Olaf Elderenbosch van elho.  Er zijn in totaal maar liefst 830 bakken aan de flat bevestigd, wat neerkomt op bijna een halve kilometer (464 meter) aan balkonbakken. In de bakken zijn ruim 2400 Hedera planten – ook wel klimop – gepot. Hedera heeft speciale luchtzuiverende eigenschappen.

Lelijkste flat van Brabant

De afgelopen jaren zijn er al verschillende plannen voor de vergroening van de Katterug de revue gepasseerd. Maar tot actie kwam het tot op heden helaas niet. Toen de flat zo’n twee maanden geleden de stempel ‘lelijkste flat van Brabant’ kreeg, was voor elho meteen duidelijk wat er moest gebeuren. En vannacht was het dan zover. In het holst van de nacht werkte een grote groep elho medewerkers mee aan de actie waarbij honderden potten gevuld met Hedera aan de galerijen van de flat werden gehangen. De bewoners van de flat blij maken met de groene metamorfose was het doel. Want groen maakt blij en geeft energie.

‘Ik word hier echt blij van!’

“Eindelijk groen op de Katterug. Ik was zo klaar met al dat grijs dat ik bijna zelf aan de slag wilde gaan met bakken. Gelukkig is het voor me gedaan. Nu hebben we na al die tijd echt iets leuks om naar te kijken en zijn we zeker niet meer de lelijkste flat van Brabant. Ik word hier echt blij van!” Aldus een bewoner van de Katterug flat.