Nieuws

verzorgingstehuizen
Let op! Dit artikel is al 549 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Bewoners Tilburgse verzorgingstehuizen verrast door live-muziek

Een groepje Tilburgse ondernemers (Jeroen Beurskens, Gijs van der Velden, Joris van Caulill en Nick van de Wiel), zorgden vanmiddag voor een prachtige verrassing voor bewoners van vier Tilburgse verzorgingstehuizen. Met een speciale truck, een lading artiesten en een aantal goede boxen, werden namelijk live concerten gegeven.

Uiteraard gebeurde dit helemaal volgens de richtlijnen van het RIVM: de optredens vonden plaats op straat en bewoners konden van achter hun raam of balkon genieten van de muziek.

Lastige tijden

Voor bewoners in verzorgingstehuizen zijn het lastige tijden. Sinds vorige week mogen ze namelijk helemaal geen bezoek meer ontvangen vanwege het Coronavirus. Door deze actie willen de initiatiefnemers dan ook laten weten dat er aan ze gedacht wordt.

Een klein gebaar

Het idee ontstond een aantal dagen geleden bij Jeroen Beurskens en binnen vier dagen was alles geregeld om op pad te gaan. Hij vindt het dan ook erg belangrijk om in actie te komen in deze moeilijke tijd. Zo laat hij aan Omroep Brabant weten: “Het is een klein gebaar dat je kan maken. Gewoon iets doen voor de medemens.”

Om te voorkomen dat er hordes mensen op de concerten af zouden komen, is er vooraf zo weinig mogelijk over gedeeld. De mensen die toch op de muziek afkwamen zijn vriendelijk verzocht afstand van elkaar te houden.

Reageer op dit bericht