De bewoners van Traverse verhuizen naar een nieuw gebouw

Bewoners Traverse

Meer dan 40 bewoners verhuizen naar het tweede nieuwe gebouw van Traverse aan de Reitse Hoevenstraat. Met de sleutel van zijn nieuwe kamer in de hand, test een bewoner hoe het werkt. ‘Het is zo veel beter dan het was’, zegt hij met een brede lach op zijn gezicht.

Gebouw Drie

Het nieuwe ‘Gebouw Drie’ biedt meer rust, privacy en individuele ruimte aan de bewoners. Het gebouw geeft meer mogelijkheden naar eigen verantwoordelijkheid en een zo zelfstandig mogelijk leven. Gebouw drie bestaat uit vier verdiepingen. Op de begane grond is kantoorruimte voor medewerkers. Op de eerste verdieping zijn de kamers voor cliënten die meer lichamelijke zorg nodig hebben. Twee kamers delen een grotere badkamer zodat hulp bij lichamelijke verzorging mogelijk is.

Op de tweede en derde verdieping zijn kamers voor beschermd wonen. Zij beschikken allen over een eigen badkamer. Het gebouw heeft ook twee ontmoetingsruimtes waar plek is om elkaar te ontmoeten, te ontspannen en individueel of samen te koken.

In deze nieuwe ontmoetingsruimte vertellen cliënten op zaterdag 16 maart hun verhaal en ervaringen. Ook verzorgen zij die dag rondleidingen door het nieuwe gebouw.

Het nieuwbouw project gaat verder

Tiwos en Traverse herontwikkelen de komende jaren de locaties van Traverse. Het is noodzakelijk omdat de technische en functionele staat van de bestaande gebouwen sterk verouderd is. Aannemer Hendriks Coppelmans heeft in december 2017 het eerste nieuwe gebouw aan de Reitse Hoevenstraat al opgeleverd. Nu het tweede gebouw is opgeleverd, wordt ook het laatste woongebouw gesloopt en start er een nieuwe fase van het project.

De werkzaamheden op deze locatie duren naar verwachting tot 2020. Na de werkzaamheden  zal het terrein ook meer open en toegankelijk zijn voor wijkbewoners.

Voor een kop koffie en een betaalbare lunch zijn ze al welkom bij Eetcafé de Bron. Later worden er meer faciliteiten voor wijkbewoners gevestigd.