logo

Bib Gourmands voor twee Tilburgse restaurants

De Michelingids maakte maandagmorgen bekend welke Nederlandse restaurants een Bib krijgen toegekend. Daarbij twee Tilburgse restaurants: L ‘Olivo aan de Korte Heuvel en Hofstede de Blaak. Een Bib Gourmands wordt ook wel een ‘halve ster’ genoemd.

Over de Bib Gourmands

Ieder jaar maakt Michelin bekend welke restaurants in aanmerking komen voor een Bib Gourmand. De ‘Bib’ is een erkenning voor restaurants met een uitstekend driegangenmenu voor een ‘zacht prijsje’. Alle zaken die een ‘Bib’ ontvangen hebben namelijk een driegangenmenu op de kaart staan voor minder dan €37,-. Één van de belangrijkste beoordelingscriteria is de prijs/kwaliteitsverhouding van het restaurant.

L ‘Olivo

L’Olivo ontving vorig jaar voor het eerst een Bib Gourmand. L’Olivo staat bekend om haar zeer goede Italiaanse en Franse gerechten. L’Olivo werkt zonder vaste menukaart omdat ze het belangrijk vinden met verse en gezonde producten te werken en daarmee pure gerechten te bereiden. Dagelijks heeft de keukenbrigade contact met de slager en visboer om de gerechten van die dag te bepalen. Een driegangenmenu bij L’Olivo kost €34,-.

Hofstede de Blaak

Hofstede de Blaak ontving al meerdere keren een Bib Gourmand en mag ook dit jaar niet in het rijtje ontbreken. De zaak in schitterende pand in De Blaak staat bekend om zeer fraaie gerechten voor een fijne prijs. Een driegangenmenu kost slechts €26,50 en voor een vijfgangenmenu betaal je €39,50.

10446679_575118259258863_6524342143956835871_n