Bibliotheek Midden-Brabant helpt kinderen met vakantielezen

vakantielezen

Het is bijna zomervakantie! De meeste kinderen lezen dan vaak wat minder dan in schoolweken. Beginnende lezers kunnen zo wel 1 of 2 AVI-niveaus terugzakken. Wil je dit voorkomen? Geen probleem. Bibliotheek Midden-Brabant helpt ouders met korte filmpjes om te laten zien hoe je vakantielezen leuk maakt. 

Samen met je kind bezig zijn met lezen en letters, dat kunnen hele leuke vakantiemomentjes zijn als je het slim aanpakt. Michelle Oolders is lees- en mediaconsulent bij de Bibliotheek Midden-Brabant. Zij weet uit ervaring dat ouders het soms lastig vinden om hun kind aan het lezen te krijgen en te houden. Maar als je het spelenderwijs aanpakt, dan kost het weinig moeite en kan het zomaar gezeur schelen. In drie korte video’s biedt Michelle inspiratie en tips om thuis aan de slag te gaan met vakantielezen.

Verrassingspakketten voor jonge lezers

Soms is het voor ouders lastig om leuke, passende boeken te vinden voor hun kind. Daarom biedt de Bibliotheek deze zomer een extra service aan: het VakantieVerrassingsPakket. Dit zijn kant-en-klare boekenpakketten speciaal voor kinderen uit groep 3 t/m 8. In elk pakket zitten vijf verrassende boeken rondom een leuk thema.

Alle Bibliotheken in de gemeente Tilburg zijn de hele zomervakantie open. Tijdens de service-uren is iedereen welkom een verrassingspakket te komen halen. Is je kind nog geen lid, dan kun je gratis jeugdlid worden en meteen ook een pakket uitkiezen. Je biebpas geeft dan ook toegang tot de leukste e-books en luisterboeken voor kinderen – ideaal voor lange autoritten naar je vakantiebestemming.

Jeugdactiviteiten in de zomervakantie

Voor alle thuisblijvers zijn er in de Bibliotheken in de regio ook allerlei leuke jeugdactiviteiten. Kinderen kunnen in de zomervakantie gratis meedoen aan een boekensafari, meebouwen in de Minecraft Werkplaats of komen luisteren naar onze Brabantse voorleeskampioen Sam. Ook voor peuters en kleuters is er van alles te doen, van picknicklezen tot een leuke poppentheatervoorstelling.