Bibliotheek Midden-Brabant kleurt ‘gi-ga-groen’ tijdens de Kinderboekenweek

Of je nu vier jaar of twaalf jaar oud bent; de natuur blijft je verbazen. De Kinderboekenweek (5 t/m 16 oktober) staat dit jaar daarom helemaal in het teken van gi-ga-groen! Bij de Bibliotheek Midden-Brabant duiken ze helemaal in de wereld van de natuur en het klimaat. Kom naar Bibliotheek bij jou in de buurt en beleef de leukste activiteiten.

Bouw bijvoorbeeld een boomhut in Minecraft, ga op stoepplantjesonderzoek, ontdek de moestuin, geniet samen van een familievoorstelling, praat samen over klimaatverandering, leer alles over bijen tijdens een kindercollege en krijg tips hoe je zelf groener kan leven tijdens het Klimaatpodium.

Bekijk alle Kinderboekenweek-activiteiten op de website.

De Bibliotheek is er voor iedereen

Wist je dat kinderen tot 18 jaar gratis lid zijn van de Bibliotheek? Je kan dan gratis samen de leukste kinderboeken uitzoeken en lekker samen lezen. Ook als je geen lid bent, kun je gezellig langskomen tijdens de activiteiten van de Kinderboekenweek.

Prentenboek van de Kinderboekenweek & Kinderboekenweekgeschenk

Het prentenboek van de Kinderboekenweek 2022 is: Egalus van Marije Tolman. Het kinderboekenweekgeschenk van 2022 is: Waanzinnige Boomhut Verhalen van Andy Griffiths en Terry Denton. In dit boek lees je over de meest waanzinnige gebeurtenissen in en rond de waanzinnige boomhut.