Bibliotheek Midden-Brabant organiseert leuke activiteiten voor kinderen in de meivakantie

Bibliotheek midden-brabant activiteiten

Met de meivakantie voor de deur zijn veel ouders op zoek naar iets leuks om te doen met hun kinderen. De Bibliotheek Midden-Brabant heeft daarom allerlei mooie activiteiten klaarstaan voor kinderen van alle leeftijden.

Online samen dingen bijleren

Ook in de meivakantie kan het hartstikke leuk zijn om nieuwe dingen te leren. Zo is er online een kindercollege voor kinderen vanaf tien jaar, waarin twee onderzoekers van Tilburg University meer vertellen over de invloed van online les. Waarom is het dan bijvoorbeeld moeilijker om je te focussen en dingen te onthouden? Daarnaast kunnen ouders samen met hun kind vanaf zeven jaar een CoderDojo volgen. Hierin leer je alles over coderen, programmeren en games ontwerpen. Bij veel kinderen is Minecraft een hit. De Bibliotheek organiseert daarom een Minecraft Werkplaats voor kinderen vanaf zeven jaar. Zij krijgen dan de opdracht om iets te bouwen.

Op prentenboekenjacht of lezen in je voorleeshut

Wil je liever dat je kinderen tijdens de vakantie niet naar een scherm kijken? Dan is de Prentenboekenjacht misschien iets voor jou! In verschillende wijken speur je naar de mooiste prentenboeken die mensen achter hun raam hebben gezet. Daarnaast kun je bij de bibliotheek ook een verrassingsboekenpakket bestellen. Hierbij houden de medewerkers rekening met de wensen van jouw kind, maar zorgen ze wel voor verrassende titels. Bij de Bibliotheek in Goirle is het ook mogelijk om een Voorleeshut te lenen, zodat lezen al helemaal een feestje wordt!

Young Adult Week en workshops gamedesign

Ook voor de oudere kinderen is er genoeg te doen. Krijgt jouw kind bijvoorbeeld geen genoeg van Young Adult-boeken? Mooi! Want 3 tot en met 15 mei organiseert de Bibliotheek Midden-Brabant samen met de Bibliotheek Nieuwe Veste een online Young Adult Week voor jongeren vanaf 15 jaar. Daarnaast is er ook op het YouTube kanaal van de Bibliotheek van alles te beleven. Zo hebben het GameLab en het DigiLab diverse online workshops gemaakt over gamedesign, GIMP, Tinkercad en Minecraft.

Meer informatie

Wil je meer informatie over alle bovenstaande activiteiten? Die vind je hier.