Bibliotheek Midden-Brabant presenteert cursus Marktplaats

Bij Bibliotheek Midden-Brabant leer je nu ook veilig handelen op Marktplaats. Wie heeft er in tijden van corona niet zijn huis opgeruimd? Mensen die digitaal vaardig zijn, kunnen via Marktplaats makkelijk een zakcentje bijverdienen. Of goedkoop aan spullen komen. Maar wat als je wel wilt kopen of verkopen op Marktplaats, maar je toch niet zeker bent van de veiligheid, het inloggen, of hoe je een goede advertentie schrijft? Taalnetwerk Midden-Brabant en workshop-ontwikkelaar Digislim slaan de handen ineen en bieden vanaf november de workshop Verkopen op Marktplaats aan in verschillende bibliotheken binnen Brabant.

Van Digibeet naar Digislim

Dat is de slogan van Erdinç Yazilitas, eigenaar van Digislim.nl waarin hij meerdere workshops aanbiedt om mensen digislimmer te maken.
Het is een mooie aanvulling op het reeds bestaande aanbod van de partners van het Taalnetwerk Midden-Brabant, waarin de bibliotheek veel digitaal aanbod op zich neemt.
Als je erover nadenkt komen veel digitale vaardigheden om de hoek kijken bij het plaatsen van een advertentie op Marktplaats: je maakt een account aan met je e-mailadres, maakt een goede foto, upload deze foto, en zie dan nog maar eens de juiste categorie en een duidelijke tekst erbij te zetten.
Laat staan het contact met potentiële kopers en de afhandeling en betaling. Je wilt wel dat mensen er zeker van zijn dat ze dit veilig kunnen doen.

Vraaggericht werken

Deze workshop kwam eigenlijk weer op de radar bij de bibliotheek nadat er een klein intern onderzoek was gehouden onder de deelnemers van verschillend aanbod basisvaardigheden. Zoals de workshops Klik&Tik en Digisterker, maar ook bij de mensen die hulp hadden ontvangen voor hun belastingaangifte bij de bibliotheek.
Sommige (oud)deelnemers gaven een workshop rondom Marktplaats letterlijk op als gewenst vervolgaanbod, zonder nog te weten van het bestaan van de workshop. Dat laten we ons natuurlijk geen tweemaal zeggen!

Nu het Taalnetwerk Midden-Brabant met de Taalhuis zomertour bezig is, hopen we veel mensen te kunnen vertellen over de nieuwe workshop, en staan we natuurlijk nog steeds open voor nieuwe ideeën rondom basisvaardigheden. Dus zie jij de Taalhuis bakfiets in de buurt voorbij komen? Laat het weten als je interesse hebt!

Meld je aan

Je kunt meer informatie over de gratis workshop ontvangen door contact op te nemen met specialist basisvaardigheden Tessa Persijn-de Bie. Je kunt je ook direct bij haar aanmelden, of loop een bibliotheekvestiging of Taalhuis binnen. De workshop start in bibliotheek LocHal, maar we bieden de workshop ook graag aan in de regio. De start van de workshop in de LocHal staat al vast, deze begint op 1 november 2021, om 10.00 uur. Het zijn 6 workshops van 2 uur.