Bibliotheek Tilburg Centrum, Thebe en de Twern slaan handen ineen

Vanaf donderdag 1 oktober zijn Thebe en de Twern te vinden op het Leerplein van Bibliotheek Tilburg Centrum. Iedereen is welkom voor gratis gezondheids- en welzijnsadvies op maat.

De Twern zal elke dinsdag van 11.00 tot 13.00 uur te vinden zijn op het Leerplein in Bibliotheek Tilburg Centrum en Thebe elke donderdag van 11.00 tot 13.00 uur. De Twern richt zich op welzijn terwijl bij Thebe gezondheid centraal staat.

Voorkomen is beter dan genezen
Het is niet toevallig dat 1 oktober de startdatum is van deze bijzondere samenwerking. Het is dan namelijk Nationale Ouderendag. Hoewel iedereen van harte welkom is bij Thebe en de Twern op het Leerplein, richten beide organisaties zich vanuit deze nieuwe locatie vooral op jongere senioren en het (leren) voorkomen van problemen die het ouder worden met zich meebrengen op het gebied van welzijn en gezondheid. Voorkomen is immers beter dan genezen! Bovendien is niemand te oud om te leren.

Informatiepleinen
Met de informatiepleinen voorzien Bibliotheek Tilburg Centrum en haar partners bezoekers van specialistische informatie en deskundig advies met betrekking tot de thema’s werk, cultuur, educatie en makkelijk lezen. Elk plein kent een eigen thema. Zo is er een Werkplein, Cultuurplein, Leerplein en Makkelijk Lezen Plein.

Wie zijn er te vinden?
Op de informatiepleinen zijn organisaties te vinden die werkzaam zijn op het terrein van het betreffende thema. Zij voorzien bezoekers gratis van informatie en advies op maat. Op het Werkplein zijn Contour en een onafhankelijk arbeidsadviseur gevestigd. Contour bemiddelt tussen mensen die vrijwilligerswerk zoeken en maatschappelijke organisaties die vrijwilligers nodig hebben. De onafhankelijk arbeidsadviseur werkt, zoals de naam al doet vermoeden, geheel onafhankelijk. De arbeidsadviseur informeert en adviseert mensen gratis over werk. UITpunt Tilburg is te vinden op het Cultuurplein. Mensen die willen weten wat er in Tilburg te doen is op het gebied van cultuur, uitgaan en ontspanning zijn bij UITpunt Tilburg aan het juiste adres.

Op het Leerplein informeert Cursushuis Midden-Brabant over het cursusaanbod dat deze organisatie te bieden heeft. Vanaf 1 oktober zijn dus ook de Twern en Thebe op dit plein te vinden. Het Makkelijk Lezen Plein is er speciaal voor kinderen met leesproblemen en hun ouders. Hier is geen externe organisatie gevestigd. Deskundige bibliothecarissen van Bibliotheek Tilburg Centrum beantwoorden hier de vragen van ouders en kinderen.