(Bier)festivals, kunst in heel de stad, sport & meer: de leukste uittips in de regio Tilburg dit weekend!

Het wordt weer een heerlijk weekend in de regio Tilburg. Er is namelijk weer van alles te doen. Benieuwd? Wij zetten de leukste uittips van vrijdag 14 juni t/m zondag 16 juni voor je op een rijtje. Lees snel verder.

Meerdere dagen

Special Olympics

Dit weekend vinden de Special Olympics plaats in Tilburg en Breda. Op meerdere locaties staan wedstrijden op het programma. Zo komen er 450 G-Hockeyers uit verschillende landen naar Were Di en strijden verschillende deelnemers bij Prise d’Eau golf om een medaille. Bij Prise d’Eau is een groot GOLF Funpark waar mensen met én zonder beperking kennis kunnen maken met de sport. Benieuwd naar meer locaties waar je de Special Olympics kunt bezoeken?

Feest In Het Park Festival 2024

In het Reeshofpark staat dit weekend het Feest In Het Park Festival 2024 op het programma. Zaterdag treden verschillende topartiesten op diverse podia op. Denk aan Paul Elstak, Freddy Moreira, Django Wagner, René Schuurmans, Frank van Etten en Wilbert Pigmans. Zondag is het de beurt aan coverband Bee Gees Forever. De zaterdag en zondag zijn helemaal uitverkocht. Op vrijdagavond staat er een gratis openingsavond op het programma in het Reeshofpark. De Bounties treden dan op. Deze openingsavond is van 19:00 – 23:00 uur te bezoeken.

Toffe Tuinen Route 2024

Zaterdag en zondag staat de Toffe Tuinen Route 2024 op het programma. Inwoners en samenwerktuinen zetten de deuren open en bieden een inspirerende toch langs ruim dertig tuinen.

Illustrada Festival

Vanaf zaterdag 15 juni t/m maandag 24 juni staat Illustrada Festival weer op het programma. Op plekken door heel de stad kun je het werk van ruim dertig kunstenaars bewonderen tijdens deze gratis openlucht expositie. Ook vinden er allerlei activiteiten rondom het festival plaats.

Surf art & music expo: Tilburg Aan Zee viert de surfcultuur in NS16

NS16 staat op zaterdag en zondag in het teken van kunst en muziek rondom de surfcultuur van Tilburg. Er is schilderkunst, fotografie en muziek. Zaterdag staat in het teken van het openingsfeest met muziek van Tilburgse bands en dj’s.

Vrijdag 14 juni

SPIN – Open Makersgeheimen 4 bij het TextielMuseum

Vrijdag kun je tussen 16:00 – 20:00 uur een kijkje komen nemen bij de eerste editie van SPIN. Het TextielMuseum viert dan samen met jou de opening van de nieuwste tentoonstelling ‘Makersgeheimen #4’. Je kunt het TextielLab bekijken als ontwikkelplek voor jonge makers en de zomer wordt alvast ingeluid. De entree is gratis.

De Bounties in het Reeshofpark

De Bounties treden vrijdagavond op in het Reeshofpark. Op het festivalterrein van Feest In Het Park Festival kun je tussen 19:00 – 23:00 uur gratis terecht. Je hebt geen kaartje nodig. Ga dus vooral een kijkje nemen.

Marcel van Roosmalen bij CC Jan van Besouw

Je kent Marcel van Roosmalen wellicht van zijn droge humor op televisie of bijdragen op de radio. Vrijdagavond komt hij naar Goirle en wordt hij geïnterviewd door een bekende collega. Ook draagt hij eigen werk voor en beantwoordt hij vragen uit de zaal. Er zijn nog kaartjes te koop.

Bierbattle bij FoxFarm

Vrijdagavond is het bij FoxFarm in de Reeshof tijd voor de tweede editie van ‘Bierbattle’. Je proeft zes bieren van verschillende brouwerijen die zijn geselecteerd door een biersommelier. Voor €25,- ben jij erbij.

Zaterdag 15 juni

Feelgood Fiësta in de LocHal

In de LocHal vindt zaterdag van 11:00 – 16:00 uur het Feelgoed Fiësta plaats. Je kunt auteurs ontmoeten, er is een boeken- & goodiesmarkt, er zijn workshops, is een boekenbingo en de eerste honderd aanmelders krijgen een goodiebag. De entree is gratis.

Graphic Art Market in de Frederikstraat

In de Frederikstraat vindt zaterdag van 10:00 – 17:00 uur een Graphic Art Market plaats. Je kunt posters, buttons, totebags, ansichtkaarten en veel meer van graphic designers scoren. Deze markt is onderdeel van het Illustrada Festival en is gratis te bezoeken.

Bierfestival Op z’n Brabants

In Kaatsheuvel vindt zaterdag de tweede editie van Bierfestival Op z’n Brabants plaats. Tussen 14:00 – 20:00 uur kun je verschillende bieren proeven van diverse deelnemende brouwerijen. Vergeet niet om van tevoren een kaartje te kopen.

The Tibbs bij Heyhoef Backstage

Zin in een avond met heerlijke soulmuziek? Dit weekend komen The Tibbs langs tijdens Heyhoef Backstage in de Reeshof. Zij gaven eerder ook al twee memorabele shows bij Heyhoef Backstage in 2016 en 2018. The Tibbs brengen een unieke mix van garage-soul die terug te voeren is op de Detroit- en Philly geluiden van de jaren ’60 en ’70. Koop snel een kaartje!

Crush bij Club Smederij

Zaterdag kun je tot diep in de nacht feesten bij Club Smederij. Crush staat namelijk op het programma. Dit is een club/festivalconcept waar muzikale grenzen vervagen. Verschillende muziekstijlen worden door elkaar gecombineerd. Denk aan afrobeats, amapiano en verschillende elektronische sounds. Er zijn nog kaarten te koop.

Zondag 16 juni

Vaderdag

Zondag is het Vaderdag! Weet jij niet hoe jij jouw vader het beste kunt verrassen? Geen probleem, wij geven je de leukste tips.

De Besterd Mijl en De Besterd Walk

In de wijk Loven-Besterd wordt zondag De Besterd Mijl en De Besterd Walk georganiseerd. Deelnemers wandelen en rennen voor het goede doel. Ook is er muziek, vertier voor de kinderen & jeugd en wordt de wedstrijd van Oranje uitgezonden op het Besterdplein.

Oranje kijken

Het Nederlands Elftal speelt zaterdagmiddag de eerste wedstrijd tijdens het Europees Kampioenschap in Duitsland. Uiteraard kun je die op een hele hoop plekken in de stad bekijken. Wij geven je alvast wat goede tips om de wedstrijd van Oranje te zien. De wedstrijd begint om 15:00 uur.

Paella avond bij Gastrobar Nomadas

Ben jij liefhebber van Paella? Dan ben je zondagavond bij Nomadas te vinden. Voor €42,50 geniet je van een driegangenmenu onder begeleiding van livemuziek. Als voorgerecht geniet je van een variatie op melon con jamón, het hoofdgerecht is traditionele vlees paella en als dessert staat Crema Catalana op het menu.

Meer leuke uittips

Dit is slechts een selectie van wat er allemaal te doen is in de regio Tilburg dit weekend. Benieuwd naar meer toffe uittips? Check snel onze uit-agenda voor een completer overzicht.