Bierliefhebbers opgelet: deze bierfestivals staan de komende maanden allemaal op het programma!

bierfestivals tilburg

Bier en dan met name speciaalbier is de laatste jaren gigantisch in populariteit gestegen. Waar je vroeger blij mocht zijn als er een blond, tripel en witbiertje op de menukaart van je favoriete café stond, kun je nu bijna overal lekkere ipa’s, stouts en sours scoren. Ook qua bierevenementen mogen we niet klagen. De komende maanden staan er dan ook diverse bierevenementen en -festivals op het programma. Benieuwd wanneer allemaal? Pak je agenda erbij, roep je vrienden op en geniet ervan. Proost!

7 april t/m 10 april: Blikken Festijn bij RAW

In het Paasweekend kun je bij RAW in de Spoorzone terecht voor het Blikken Festijn. Tijdens dit evenement kun je zo’n 100 verschillende bieren uit blik proeven. Van lekkere ipa’s tot stouts en veel meer. Uiteraard kun je ook wat lekkers eten en wordt er voor livemuziek gezorgd. Zo spelen er diverse bandjes, singer songwriters en vinyl-dj’s.

9 april: Dwaalboktour Lente-editie

Op zondag 9 april staat er in het Dwaalgebied een leuke kroegentocht op het programma. Bij zeven verschillende kroegen kun je diverse lentebieren proeven met een bijpassend hapje. Je bepaalt zelf de volgorde en als het ergens gezellig is, kun je uiteraard blijven hangen.

16 april: Tilburgse Tonnentocht

Op zondag 16 april staat de Tilburgse Tonnentocht op het programma. Bij verschillende horecazaken aan het Piusplein en de Paleisring kun je voor €4,50 een lentebiertje met een bijpassend hapje proeven.

18 t/m 21 mei: MOUT Bierfestival

Na geslaagde eerdere edities keert MOUT Bierfestival van 18 t/m 21 mei terug in het Tilburgse Spoorpark. Tientallen verschillende brouwerijen presenteren hun lekkerste bieren. Uiteraard wordt er ook weer voor een hoop entertainment gezorgd en kun je er een hapje eten. De organisatie maakt de komende tijd via social media meer bekend over het programma, de ticketverkoop en meer.

23 & 24 juni: Brew@theZoo

Speciaalbieren proeven tussen de brullende leeuwen en nieuwsgierige giraffen. Daarvoor hoef je niet naar Afrika. Op vrijdag 23 juni en zaterdag 24 juni staat er namelijk een speciaalbierfestival op het programma in de Beekse Bergen: Brew@theZoo. Je kunt kiezen uit ruim 200 speciaalbieren van meer dan 50 topbrouwerijen. Uiteraard wordt er ook gezorgd voor lekker eten en entertainment.

25 juni: T Drinks Tilburgs Bierfestival

Op zondag 25 juni staat het T Drinks Tilburgs Bierfestival op het programma op de Heuvel. Tientallen brouwerijen presenteren hun lekkerste bieren. Denk aan Hop On Brewing Co, X-Brewing, D’n Drul en Milky Road Brewery. Ook is er een T Drinks Beer Bar waar ze de lekkerste bieren uit de winkel verkopen. Een gezellige biermiddag midden op de Tilburgse Heuvel dus.

Kun je niet wachten?

Kun je niet wachten op een leuk bierfestival in Tilburg om een lekker speciaalbiertje te drinken? Groot gelijk! Gelukkig vind je in de stad verschillende brouwerijen en speciaalbier kroegen waar je de lekkerste double ipa’s, imperial stouts, sours of tripels kunt drinken. Inspiratie nodig? We geven je wat tips die je als bierliefhebber zeker niet over mag slaan.

 • Proeflokaal Stadsbrouwerij013: op de kade van de Piushaven vind je Stadsbrouwerij013. Je kunt hier de bieren van de brouwerij proeven in een heerlijke ambiance. Ze hebben ook diverse bierproeverijen en lekkere gerechten om je biertjes mee te combineren.
 • Craft Beer Bar LOC Brewery: sinds kort vind je in de Spoorzone de Craft Beer Bar van LOC Brewery. Een echte aanwinst voor Tilburg. Tussen de brouwketels kun je hier vers bier drinken. Van LOC Brewery zelf, maar ook van andere brouwerijen. Ze hebben namelijk tientallen tapkranen met wisselende speciaalbieren en ook genoeg aanbod op blik en fles.
 • Biercafé Kandinsky: misschien wel het bekendste speciaalbiercafé van Tilburg. Met honderden (wisselende) bieren op de kaart een must visit als bierliefhebber.
 • Café Jacks: in de Tuinstraat vind je Café Jacks. Een gezellig bruincafé waar je spelletjes kunt spelen en kunt genieten van verschillende speciaalbieren. Ze hebben voor de échte speciaalbierliefhebbers een koelkast vol met de lekkerste bieren staan die gegarandeerd zorgen voor een hoge beoordeling op Untappd.
 • De Vos en de Craen: aan het Piusplein vind je dit gezellige café. Ook hier hebben ze honderden bieren op de kaart staan. Een vast assortiment, maar ook een koelkast vol met wisselende speciaalbieren op blik. Snuffel in de koelkast en je komt gegarandeerd bierparels tegen.
 • Slagroom Eten & Drinken: ook aan het Piusplein gevestigd en een café dat we zeker moeten noemen in dit rijtje. Ze hebben niet alleen een grote bierkaart, ze organiseren ook vaak bierevenementen. Zo staat er regelmatig een Brewmaster Dinner op het programma. Dan komt een brouwerij langs om hun bieren te presenteren en gaat de keukenbrigade aan de slag om daar bijpassende gerechten bij te maken. Ook hebben ze bij Slagroom een high beer.
 • ’t Taphuys: op de hoek van het Piusplein en de Paleisring vind je deze grote horecazaak. In de zaak loop je recht op een gigantische tapmuur af waar je zelf je biertjes kunt tappen. Liever lekker zitten? Dan laat je jezelf lekker bedienen door het personeel.
 • Rosalie: gevestigd midden op de Tilburgse Korte Heuvel. Dit is misschien wel dé gezelligste uitgaansstraat van de stad. Buiten het feit dat je bij Rosalie fantastisch kunt eten (ze koken er op open vuur), hebben ze er ook een heel groot aanbod aan wisselende bieren.
 • Café Bakker: ook een leuke kroeg aan de Korte Heuvel. Wat het bieraanbod van Bakker zo bijzonder maakt, is dat ze hier enkel bieren van Nederlandse bodem serveren. Nederlandse brouwers hebben namelijk veel te bieden vinden ze bij Bakker.
 • Lokaal Zeven: aan het Pieter Vreedeplein gevestigd. Ook zij organiseren regelmatig leuke bieravonden en hebben een ruimte bierkaart.
 • Burgemeester Jansen: je vindt deze horecazaak aan de Piushaven. Ook zij hebben veel tapkranen met wisselende bieren. Zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen.
 • Café de Troubadour: net buiten het centrum, maar gewoon op loopafstand. In dit gezellige buurtcafé komen brouwerijen regelmatig hun bieren presenteren. Daarnaast hebben ze een groot bieraanbod en zijn de prijzen voordeliger ten opzichte van horecazaken in het centrum.

Enfin: genoeg te proeven dus! Proost!