Bijeenkomst seniorenvoortilburg stijgt tot grote hoogte

Donderdagmiddag 26 november jl. heeft voor de vierde keer de bijeenkomst Senioren voor Tilburg in en rondom de Raadzaal van het gemeentehuis in Tilburg plaatsgevonden. Deze conferentie, georganiseerd door het Overlegnetwerk Tilburgse Ouderen (OTO), de gemeente Tilburg en vrijwilligersorganisatie Contour, was bedoeld voor alle inwoners uit de gemeente Tilburg die in 2009 63 jaar zijn geworden of nog worden. Ruim 125 jonge senioren hadden zich voor deze bijzondere middag aangemeld.

Doel van deze conferentie was vooral deze groep van jonge senioren te stimuleren –ook na hun (pre)pensionering- actief te blijven participeren in de samenleving. Velen van hen doen dit al, maar de initiatiefnemers hebben toch gemeend hieraan nog een zinvolle bijdrage te kunnen leveren door het aanbieden van een breed scala aan mogelijkheden. Het is duidelijk, Tilburg kan niet zonder de vrijwillige inzet van deze nieuwe generatie inwoners. Daarnaast is ook bekend dat mensen die langer actief zijn en voldoening halen uit hetgeen ze doen, langer fit en jong blijven! De opzet van de middag was vergelijkbaar met vorig jaar. Naast een algemeen gezamenlijk gedeelte, waarin o.a. wethouder   

Gon Mevis een actieve bijdrage leverde, was er ook ruimte voor vermaak. De bekende Zjef Naaijkens nam de deelnemers mee terug in de tijd met verwijzingen naar het nummer van de Beatles 'When I'm 64'. Daarna ging de groep uiteen en was er de mogelijkheid om oriëntaties te volgen. Eén algemene ronde over vrijwilligerswerk en één oriëntatieronde waarin de deelnemers in spelvorm aan de slag gingen met hun persoonlijke voorkeuren en talenten. De deelnemers konden ook de uitgebreide informatiemarkt bezoeken waar men kennis kon maken met diverse maatschappelijke organisaties  die interessant vrijwilligers¬werk te bieden hebben voor deze doelgroep. Ook was er informatie te verkrijgen over wijkgerichte initiatieven, cursusmogelijkheden, betaald werk, voeding, beweging en kon men de digitale vacaturebank raadplegen. De middag werd afgesloten onder het genot van een  hapje en een drankje en het verloten van een gratis ballonvaart, ter beschikking gesteld door Virgin Balloon Flights.

Kortom een zeer geslaagde, druk bezochte  bijeenkomst met een zeer gemotiveerd en geïnteresseerd deelnemersveld. Laten we hopen dat  deze bijzondere en waardevolle talenten benut blijven en niet verloren zullen gaan voor onze gemeente!Voor een korte impressie van de middag zijn er foto’s te bekijken op www.contourtilburg.nl onder de button fotoalbums. Grote dank aan Jevo Fotografie die deze foto’s kosteloos heeft gemaakt.