logo

Bijtende honden, grote ongelukken, maar nul gewonden

Een groot succes, was de eerste editie van de Tilburg veilig dag. Politie en brandweer simuleerde reddingsacties en organiseerde optredens.  Zoals bijvoorbeeld een man in geel-zwart gestreept boevenpak die laat zien welke technieken populair zijn onder de fietsendieven. Van betonschaar tot fietsstandaard, met het grootste gemak geven de sloten mee. De een wat meer als de ander maar uiteindelijk geven ze allemaal mee. Omstanders staan geamuseerd toe te kijken, en sommige zijn zelfs met stomheid geslagen over het gemak waarop sloten meegeven.

Klik hier voor de foto's van Tilburg veilig dag 2009 >>>

Open dag
Voorheen hielden politie en brandweer hun open dag allemaal apart, dit jaar is samen met de gemeente gekozen voor een gezamelijke open dag. Het gebied rond het koningsplein, stadhuisplein en Willemsplein stond dan ook vol met politie en brandweer wagens. Zeker 300 medewekers deden mee. Grote afwezige waren de ambulance's, deze konden dan ook niet gemist worden.

Maatschappelijk werk
Er was ook aandacht voor maatschappelijke problemen zoals, alcoholisme en daklozen die gespeeld werden acteurs die zich mengden onder het publiek. Ook lanceerde het CAK (Campagne Aanpak Kindermishandeling) tijdens deze eerste editie van de Tilburg veilig dag, hun nieuwe offensief tegen kindermishandeling.