logo

Bijzonder bezoek: in 2024 kun jij een échte dinosaurus spotten bij de LocHal!

LocHal

Beeld: Mike Brink Fotografie

Ben jij gek van dinosaurussen? Dan hebben we goed nieuws voor je! In het najaar van 2024 kun jij namelijk het skelet van een Triceratops bezoeken bij de LocHal. Deze dinosaurus is één van de zes dinosaurussen die tien jaar geleden gevonden is in de Amerikaanse staat Wyoming. Lees snel verder!

De Triceratops is naar schatting 66 miljoen jaar geleden uitgestorven en leefde in Noord-Amerika. Wist jij dat een volwassen exemplaar zo’n negen meter lang, drie meter hoog en dertienduizend kilo zwaar kon worden? Samen met het Natuurmuseum Brabant en natuurhistorisch museum Naturalis biedt de LocHal een uitgebreid programma aan rond de dinosaurus. Zij maken dit mede mogelijk dankzij een bijdrage van de VriendenLoterij. In tien jaar tijd heeft Naturalis honderden gevonden botten omgevormd tot zes skeletten van deze Triceratops. Cool, hè?

lochal

Opbouw

Het bibliotheekbezoek van het skelet moet een publiek bereiken dat niet zo snel een bezoek aan het Leidse museum brengt. “Omgekeerd hopen wij natuurlijk ook dat er hierdoor nog meer kinderen en hun ouders naar de Bibliotheek LocHal komen”, vertelt directeur Peter Kok van de Bibliotheek Midden-Brabant. “Hier gaan we de magie van het lezen verbinden met die van dino’s en van wetenschap.”

Meer informatie

Het publiek kan zelf helpen het uitgestorven dier op te bouwen, natuurlijk onder toezicht van experts. na deze opbouw reist de Triceratops terug naar Naturalis. In de LocHal blijft dan een 3D-geprinte kopie van de dinosaurus achter.