logo

Bijzondere sterren bij de Oliemeulen

Ei van de gieren

Maandag 3 maart kropen ze kort na elkaar uit het ei. Twee Indische sterschildpadjes. Bolle schattige miniatuurtjes zo klein als een babyvuistje. Dierenpark De Oliemeulen is erg blij met de geboorte van deze diertjes, omdat er nog maar op beperkte schaal gefokt wordt met deze soort. De baby’s zijn dus erg welkom. Helaas is nog niet te zien of de twee nieuwkomers jongens of meisjes zijn.

De sterschildpad (Geochelone Elegans) is een middelgrote schildpad. Ze danken hun naam aan de kenmerkende stervormen op het schild, welke bij de twee baby’s nu al duidelijk te zien zijn. De komende jaren zullen de sterren steeds meer strepen krijgen en gaan groeien. Met een schildgrootte van 20 cm wegen volwassen mannetjes ruim 1 kilo. Volwassen vrouwen daarentegen zijn een heel stuk groter en zwaarder dan hun partner. Zij kunnen bijna 3 kilo wegen met een schildgrootte van ongeveer 30 cm.

Na een week observatie blijken de jonge schildpadjes in prima conditie te verkeren en zijn zij nu vol trots dagelijks  te zien naast hun ouders op de reptielenafdeling van het Tilburgse dierenpark aan de Reitse Hoevenstraat.  Schildpadden groeien niet zo heel snel, dus voorlopig zullen ze hun vertederende uiterlijk nog wel houden. Meer informatie op www.oliemeulen.nl of bel met 013-4630026

schildpad-oliemeule1n