Binnenkort te bewonderen in Tilburg-Noord: een gigantische muurschildering

Binnenkort kun je in Tilburg-Noord genieten van een nieuwe muurschildering. De schildering wordt gemaakt door de meiden van de creatieve ontmoetingsplek ‘The Scène’. Lees snel verder. 

The Scène is een groep jonge vrouwen uit Tilburg-Noord. Sinds 2021 komen ze wekelijks samen en gaan ze aan de slag met verhalen over onder andere eten, cultuur, hun buurt en zichzelf. Aan de hand van fotografie, schilderen, schrijven en koken vinden de vrouwen in The Scène een plek waar ze elkaar kunnen ontmoeten en hun creativiteit de vrije loop kunnen laten. The Scène is een project van Het Zuidelijk Toneel, voor ForwArt.

Na het maken van een fotoboek en twee magazines gaat de groep aan de slag met een nieuw en groots project: een muurschildering! Onder leiding van gelauwerd kunstenares Hedy Tjin (bekend van haar muurschilderingen in Amsterdam, Nijmegen en Groningen en winnares van twee Zilveren Penselen) alsmede geïnspireerd door workshops van verschillende kunstenaressen, brachten ze elkaars verhalen tot leven. Hedy vertaalde deze verhalen en tekeningen naar een muurschildering, die vanaf 27 juli te bewonderen is op de Corelliflat, naast Wijkcentrum De Ypelaer. De meiden van The Scène zijn natuurlijk ontzettend trots dat hun verhaal vereeuwigd zal worden in hun eigen wijk.

Meer informatie

Deze muurschildering wordt gerealiseerd door The Scène (een project van Het Zuidelijk Toneel) en WonenBreburg. Het is onderdeel van ForwArt. Dit project wordt medegefinancierd door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling via het Urban Innovative Actions Initiative. Met behulp van deze subsidie kan het project ForwArt drie jaar lang (juli 2020 t/m juni 2023) worden gerealiseerd. ForwArt onderzoekt hoe cultuur een middel kan worden voor sociale transformatie. Elf culturele en maatschappelijke partners werken met ForwArt aan een duurzame verandering voor jongeren in Tilburg Noord. Kunst, cultuur, talentontwikkeling en nieuwe culturele voorzieningen bouwen staan centraal.