Binnenstad Tilburg krijgt flinke kwaliteitsimpuls

tilburgse binnenstad

Volop ontwikkelingen in de Tilburgse binnenstad. Nadat eerder bekend werd dat de Primark daadwerkelijk naar Tilburg komt, er naar een oplossing wordt gezocht voor het pand van V&D en nieuwe concepten als Snipes, Rib.Eye.Steak en Leapp voor Tilburg kiezen, staan er steeds minder panden leeg.

Met al die verbouwingen (want vergeet zeker de grote verbouwing van Heuvelpoort niet) en nieuwkomers snappen wij dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet, vandaar dat we een aantal mutaties voor je op een rijtje hebben gezet.

Foto: Bas Haans

Nieuwkomers

In de Langestraat (zijstraat van de Heuvelstraat) opent 30 april een nieuwe zaak: Cupcake Addicts. Cupcake Addicts heeft tientallen verschillende, vers gemaakte cupcakes in het assortiment. De cupcakes kosten €2,50 per stuk. We blijven in de hoek van de zoetige tussendoortjes. Want we zien ook beweging in het zaakje van Friandries in de IJzerstraat.

Na jarenlange leegstand wordt het oude pand van De Drie Gezusters eindelijk weer in gebruik genomen. ’t Taphuys (een grandcafé met een tapwand van zo’n 40 tappunten) hoopt na de zomer de deuren te openen.

Winkelen

Inmiddels is de verbouwing van de H&M in de Heuvelstraat begonnen. De keten betrekt het gebouw van de Kijkshop bij het pand en krijgt daardoor een bredere ingang. Ook komt er een verdieping op het gebouw waar H&M Home in komt te zitten. Daarnaast wordt de mannenafdeling uitgebreid.

De Hemarkt is inmiddels vertrokken uit het voormalige Mexx-pand en het ligt in de lijn der verwachtingen dat Zara binnenkort begint met de verbouwing (dat moet binnen drie maanden na het aanvragen van de vergunning, die was er in januari al). Zara vestigt zich dan aan de Heuvelstraat, ook zij betrekken een Zara Home in het pand. Inmiddels is  een aantal deuren verder ook de winkel G-Star Woman geopend.

Tijdelijke invullingen

In het pand onder de Intersport (Pieter Vreedeplein) is een nieuwe outlet geopend. In de outlet verkopen ze kleding voor het hele gezin en voornamelijk van het merk Petrol. Ook in de Heuvelstraat zijn een aantal tijdelijke outlets geopend. In het pand waar voorheen ’t Gasseltje was gevestigd, zit nu een tijdelijke outlet in damesschoenen. Een aantal deuren verder zit in het voormalige pand van de Britain Moda Paris, een tijdelijke winkel vol met dameskleding.