Nieuws

Blauwe Spoortuin
Let op! Dit artikel is al 204 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Blauwe Spoortuin in de Spoorzone officieel geopend door wethouder Mario Jacobs

De afgelopen jaren hebben vrijwilligers van Stichting Op Groene Voet en ondernemers in de Spoorzone zich ingezet om van het braakliggende terrein tussen het spoor en Ontdekstation013 en Hall of Fame een natuurvriendelijke en gezellige Blauwe Spoortuin te maken.

Blauwe Spoortuin

Het pitchidee van de openbaar toegankelijke Wonderlijke Watertuin is nu daadwerkelijk een fysieke plek geworden waar het water is afgekoppeld en allerlei klimaatadaptieve elementen ter inspiratie zijn aangebracht, ingegraven en geplant. De tuin heeft een metamorfose ondergaan: van braakliggend stuk grond tot bloeiende, interactieve watereducatietuin. Verschillende thema’s komen hier samen welke waardevol zijn voor een toekomstbestendigere stad: educatie en participatie. De Blauwe Spoortuin heeft een grote diversiteit aan bloemen en planten. Verschillende oplossingen om regenwater op te vangen en te gebruiken in de tuin en natuurlijk een fantastische Educatieve WaterSpeeltuin waar kinderen en andere bezoekers alles leren over water, klimaat en duurzaamheid.

Opening uitgesteld

Er is hard gewerkt door vrijwilligers, sponsoren, partners en medewerkers van de organisaties. De grote, feestelijke opening en overdracht van de tuin zou op zaterdag 24 oktober, tijdens de Week van Ons Water. Waarin ze samen met de prijswinnaars van de ’10 Tofste Tuintjes’ en veel kinderen de kraan hadden willen opendraaien, wordt nog even uitgesteld. Wel is de tuin zaterdag officieel geopend, samen met onze klimaat wethouder Mario Jacobs.

Vanaf nu kan er gewandeld worden van RAW tot aan de Hall of Fame en Stoom013 door de tuin. Kinderen, en hun ouders, kunnen nu hun wandeling in de Spoorzone lopen op het slingerpad. Zo kunnen zij het water ontdekken: over kleine paadjes en bruggetjes en door de wilgentunnel en Waterspeeltuin. Je bent welkom in de Blauwe Spoortuin!