Blèrconcours 2011: Bekijk de foto’s en film!

“As ge der nie gewist zét hèdde echt wel wè gemist!”

Bekijk de foto's van het Blèrconcours 2011 >>>

En of het un fiske was in 013! Het Blèrconcours, dit jaar in een nieuw jasje gestoken, was een groot succes. De Buskes met Frank, Patrick en Stefan wonnen de categorie Blèren met hun nummer ‘Un dingske’. De categorie Vür de Leut werd gewonnen door De Blaokpappers met De Böllekes, met het toepasselijke nummer ‘Carnaval!!’

  

De sfeer is opgelaten en zenuwachtig. Radio en TV maken opnames en interviewen Kruiken en Kruikinnen. Dan verschijnt presentator Rens Merkelbach op het podium en na het Tilburgs volkslied barst eindelijk de strijd los. Welk nummer wordt uitgeroepen tot dé Carnavalskraker van Kruikenstad 2011-2012?

Voor Bram van Dun van Ginne Graot maakt het eigenlijk niet uit. “Meedoen is belangrijker dan winnen. Het is al een enorme eer om op het podium te mogen staan!”

Waargebeurd
De Buntstekers zijn als eerste aan de beurt en zorgen ervoor dat het publiek meteen in de stemming komt. Jong en oud zingt en springt. G.T.E.T.G. (Ginne Tèd En Toch Gekôôme) zingt over 'Dun Adjudaant', het enige deelnemende liedje dat berust op ware feiten.

In de pauzes zijn er optredens van Mazzel en Sjies, terwijl Hofkapel de Sleutelsollers de foyer laat zingen en springen.

Dan is het weer tijd om te Blèren. De Vattebieren doen voor het eerst mee. Slechts gekleed in een houten ton dingen ze mee naar de prijzen.
Als alle deelnemers zijn geweest en slotact De Deurzakkers een feestje bouwen in de grote zaal van 013, trekt de jury zich terug. Er moeten punten worden toegekend en toegelicht. Het is tijd voor de uitslag!

 

En de winnaars zijn…
Als Prins Frans-Jan I en zijn gevolg het podium opkomen, begint het geroezemoes. Wie gaat er winnen? De Prins bedankt eerst de organisatie en alle deelnemers, waarna hij de uitslag bekend maakt.
De Buskes met Frank, Patrick en Stephan winnen uiteindelijk het Blèrconcours. Hun lied “Un dingske” wordt de Carnavalskraker van dit Carnavalsseizoen. Bovendien winnen ze ook nog de publieksprijs.
Winnaar in de categorie Vür de Leut zijn De Blaokpappers samen met De Böllekes, terwijl Anton Kwantes de publieksprijs in de wacht sleept.

De presentatieprijs is voor het lied ‘Krèùkestad… un wèèrm bad’ van Zuutjes Aon met koor.
Hofkapel de Sleutelsollers sluiten het Blèrconcours, samen met alle feestende Kruiken en Kruikinnen, af met het toepasselijke nummer “Met z’n allen”! “As ge der nie gewist zét hèdde echt wel wè gemist!”

  
Klik hier voor de foto's van het Blèrconcours 2011 >>>

Video van de winnaars Blerconcours 2011: De Buskes