Blick Bassy, de nieuwe soulstem uit Afrika

Deel 2 van de speciale muziekserie World Sessions staat op stapel. Op zondag 22 november kunt u in de Studio van Theaters Tilburg genieten van het optreden van de Kameroense singer songwriter Blick Bassy.

Blick Bassy (27) is de nieuwe soulstem uit Afrika. Zijn goed in het gehoor liggende luisterliedjes verbinden Afrikaanse muziek met soul, Braziliaanse samba en jazz. Akoestische gitaren, lichte percussie en kora (Afrikaanse harpluit) zorgen voor een swingende omlijsting van  zijn tintelfrisse Afrikaanse pop. Bassy, afkomstig uit Kameroen, nam zijn debuutalbum ‘Léman’ op in Bamako, Mali (in Salif Keita's studio) en in zijn woonplaats Parijs, Frankrijk  samen met producers Lamoot & Solans. Blick Bassy speelde in het verleden al samen met Manu Dibango, Salif Keita, Cheickh Tidiane Seck and Etienne Mbappe. De warme en zachte klank van zijn stem wordt geassocieerd met de muziek van landgenoot Richard Bona en Congolees Lokua Kanza.

“Blick Bassy heeft gezien de onmiskenbare kwaliteit van zijn debuut cd ‘Léman’ alles in zich om de komende jaren een van de grootste Afrikaanse sterren te worden.” Radio 6

Wat is World Sessions?
World Sessions is een platform voor aanstormend talent waarbij je muziek op een andere manier beleeft en een artiest van dichtbij leert kennen. Met een film, een interview door Mixed magazine journaliste Elda Dorren en een live optreden krijg je een kijkje in de muzikale keuken van Blick Bassy. Na afloop van de show kan je persoonlijk kennis maken met de artiest en draait dj Tipitina een set in de stijl van de avond. Na Blick Bassy zullen in februari 2010 singer-songwriter Netsayi en in april 2010 de Malinese Fatoumata Diawara optreden.