Nieuws

onontdekte plekjes
Let op! Dit artikel is al 797 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Blijf de stad uitvinden: onontdekte plekjes in Tilburg op een rij

Natuurlijk weten we de Korte Heuvel te vinden voor een drankje, kun je fijne winkels vinden in de Heuvelstraat en kijken we naar onze sporthelden in het Koning Willem II Stadion en de ijshal op Stappegoor. Maar er zijn ook genoeg onontdekte plekjes in Tilburg. Wij deden vorige week via social media een oproep met de vraag wat jullie favoriete plekjes in Tilburg zijn die meer aandacht verdienen. We zetten ze voor je op een rijtje. 

Want: wat is er leuker dan je eigen stad te blijven herontdekken? Niet veel lijkt ons. Daar komen ze.

Onontdekte plekjes in Tilburg

Natuur

Wandelbos

In het westen van Tilburg vind je het Wandelbos. Je kunt hier heerlijk wandelen en de kids kunnen lekker ravotten.

Stuivesantplein

Het is een prachtig groene plek in de stad aan de rand van het stadshart. Voor jong en oud is het een heerlijk plein/park om te spelen, te picknicken of doorheen te wandelen. Ook leuk om te combineren met een bezoekje aan de Piushaven.

Moerenburg

Veel Tilburgers vinden dit het mooiste stukje natuur in de stad. Maar er zijn ook een hoop Tilburgers die er niet of nauwelijks komen. Sterker nog: er zijn Tilburgers die nog nooit in Moerenburg zijn geweest. Dit is echt een aanrader om te gaan fietsen, wandelen, hardlopen of per bootje vanuit de Piushaven te bezoeken.

Stadspark

Aan de Oude Dijk vind je een fantastisch stadspark. Ook is er een Cruijf Court aangelegd. Er zijn verder meerdere wandelpaden, een vijver, kunstwerken en borders met eigentijdse betonnen omlijstingen.

Spoorpark

In juni opent op het voormalige Van Gendt en Loosterrein het Spoorpark. Er is een fantastisch park aangelegd met water, horeca, sport, recreatie, een uitkijktoren en nog veel meer. Zeker een plekje om in de gaten te houden en te ontdekken.

Kromhoutpark

Ook een fijne plek om lekker tot rust te komen of een avondwandeling te maken. Het park grenst aan de Ringbaan West.

Eten & drinken

Café de Troubadour

Dit café is een van de oudste cafés van de stad. Je kunt er terecht voor heel veel speciaalbiertjes. Tevens komen er regelmatig brouwerijen langs om hun brouwsels te laten proeven.

Sardina

In de Goirkestraat vind je Sardina. Je kunt hier heerlijk verse vis eten voor een schappelijke prijs. Extra fijn: het Textielmuseum, De Pont en het Wilhelminapark liggen om de hoek en valt dus goed te combineren.

Rooftopbar Doloris

De rooftopbar opent dit weekend en is dus een plek bij uitstek om uit te testen. Je geniet er van het mooiste uitzicht op de skyline van Tilburg, streetfood uit de hele wereld en heerlijke cocktails.

Flipped Story

Onlangs opende Flipped Story in het Dwaalgebied. Je kunt er heerlijk Chinese streetfood eten en de prijzen zijn ook nog eens heel vriendelijk.

Van Vlerken

“Lekker ouderwets koffie of thee drinken met wat lekkers erbij en je wordt geholpen door de meest gastvrije bakker van Tilburg,” laat Leonie van Esch weten op onze Facebookpagina. Je vindt Van Vlerken in de Heuvelstraat.

BijZestig

In de Willem II straat zit BijZestig gevestigd. Je kunt hier in een prachtig pand voor fijne prijsjes genieten van een heerlijk ontbijt of lunch.

Nog meer tips:

  • Masal: authentiek Turks eten.
  • De Living: heerlijke cocktails en een fantastische verstopte chillspot aan de Oude Markt.
  • Klopa: aan de Heuvelring kun je de Bosnische keuken testen.
  • Jasmine: liefhebbers van Thais eten moeten hier zeker eens gaan eten.
  • Kandinsky: place-to-be voor speciaalbierliefhebbers
  • Sarban: fantastisch Afghaans dineren

Winkelen

Tante Pollewop

In de Molenstraat vind je tweedehands kledingwinkel Tante Pollewop. “Pure ontspanning,” aldus Yvonne Schoonis.

Boekenschop

Wist je dat er aan de Bredaseweg een tweedehands boekenwinkel is gevestigd? Bij dezen. De naam is Boekenschop en je kunt er heerlijk tussen de boeken neuzen.

Casa Blanco

Bij Casa Blanco in het Dwaalgebied kun je terecht voor leuke hippe dingen voor in huis. Tevens verkopen ze bijzondere kleding.

Van der Stappen Antiques

Als je een antiekliefhebber bent, loop dan ZEKER eens binnen bij Van der Stappen. In een loods aan de Ceramstraat kun je rondsnuffelen alsof je over een rommelmarkt struint. Je kunt hier ook prachtige vintage en brocante vinden. Let op: alleen op zaterdag geopend!

Meer tips

Overigens heeft onze blogger Dalí Brackenie onlangs een blog geschreven met verborgen pareltjes aan de Korvelseweg. Deze is ook de moeite waard om te lezen. Of wat te denken van dit artikel met vijf verborgen hippe boetiekjes voor vrouwen in Tilburg.

Recreatie

Prise d’Eau

Met deze prachtige golfbaan zijn we als stad gezegend. Fanatieke golfers uit binnen- en buitenland weten de baan te vinden. Ook om recreatief te golfen is het er heerlijk.

The Boei

Wist je dat je in de Piushaven een ronde boot kunt huren met een barbecue in het midden. Fantastisch voor een heerlijke zomeravond.

Kinderboerderij en speeltuin Kerkibo

Verborgen achter een flat vind je in een zijstraat van de Goirkestraat (Bisschop Bekkerslaan) een gezellige kinderboerderij met speeltuin. Een heerlijke plek om door te brengen: lekker veel groen, omgeven door bomen en erg ruimtelijk.

Evenementen

Wil je bepaalde evenementen in de stad ontdekken? Check dan vooral de handige evenementenkalender met daarin de leukste en meest uiteenlopende events en festivals in de regio Tilburg.

Wat zijn jouw favoriete plekjes?

Je snapt dat we natuurlijk LANG niet alle plekjes kunnen benoemen. Dus wees even lief en help jouw mede-Tilburgers door een reactie hieronder achter te laten.

Reageer op dit bericht