Nieuws

de dag van werken en leren
Let op! Dit artikel is al 315 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Blijven ontwikkelen tijdens coronacrisis: De Dag van Werken en Leren volgende week in de LocHal

Of je nu in dienst bent bij een werkgever, ondernemer bent of net je studie hebt afgerond: jezelf blijven ontwikkelen is gigantisch belangrijk. Met deze insteek wordt De Dag van Werken en Leren gepresenteerd in de LocHal. Het event staat op woensdag 30 september op het programma en is gratis toegankelijk. Wel dien je jezelf van tevoren aan te melden.

Blijven leren en jezelf ontwikkelen is belangrijk. Zeker nu! De coronacrisis heeft namelijk een grote weerslag op de arbeidsmarkt. Banen verdwijnen, veranderen en zelfs nieuwe banen verschijnen. Tijdens de Dag van Werken en Leren ontdek je tijdens verschillende presentaties en workshops dat het niet alleen zeer belangrijk is om jezelf te blijven ontwikkelen, maar het ook gigantisch leuk is.

De Dag van Werken en Leren vindt vanwege de coronacrisis zowel in de LocHal als digitaal plaats. Alle evenementen in de LocHal worden conform de richtlijnen van het RIVM georganiseerd. Aanmelden voor de verschillende events is dan ook noodzakelijk.

Programma LocHal

Ben je benieuwd naar het programma in de LocHal? We zetten het voor je op een rijtje.

 • 12:00 – 13:00 uur: workshop ‘Baas over eigen data’. Weet jij wat er allemaal online over jou te vinden is terwijl je aan het solliciteren bent?
 • 13:00 – 14:00 uur: Lego Serious Play-methode. Dit is een innovatief, experimenteel proces dat is ontworpen om innovatie en bedrijfsprestaties te verbeteren.
 • 13:00 – 14:00 uur: Workshop ontwikkeling basisvaardigheden. Er zijn in Nederland veel volwassenen (ook met een baan) die moeite hebben met lezen, schrijven, rekenen of het werken met digitale middelen. Tijdens deze workshop worden die vaardigheden verder ontwikkeld.
 • 13:00 – 17:00 uur: Neem regie over je loopbaan door te gamen. Door big data krijg je verrassende inzichten als het gaat om je talent, werk en studie. Beter dan je zelf kunt bedenken. Zo leer je jezelf beter kennen en bespaar je tijd.
 • 14:00 – 15:00 uur: sessie Passport4work door Ronald Lievens van Tilburg University. Leer vernieuwende manieren om met werkgevers in contact te komen.
 • 14:30 – 15:30 uur: Lego Serious Play-methode. Dit is een innovatief, experimenteel proces dat is ontworpen om innovatie en bedrijfsprestaties te verbeteren.
 • 15:00 – 16:00 uur: interactieve dialoog over goede leercultuur. In deze interactieve dialoog met en tussen de deelnemers wordt met elkaar verkend hoe een optimale leer- en ontwikkelcultuur kan worden gecreëerd binnen de organisatie en waarom dit essentieel is om als onderneming succesvol te zijn en te blijven in de toenemende complexiteit van maatschappij en bedrijfsvoering.
 • 16:00 – 17:00 uur: Lego Serious Play-methode. Dit is een innovatief, experimenteel proces dat is ontworpen om innovatie en bedrijfsprestaties te verbeteren.
 • 19:00 – 20:00 uur: Werkgeluk in coronatijd. Tijdens deze workshop leer je wat je kunt doen om je werkgeluk te bevorderen. Want gelukkige mensen functioneren beter. Deelnemers ontvangen na afloop het e-book ‘de 12 dingen die je moet weten over gelukkig werken.’
 • 20:30 – 21:30 uur: lezing Paul Iske over samenwerken, samen falen en samen leren.

Online programma

Ook staan er een aantal online evenementen op het programma tijdens De Dag van Werken en Leren.

 • 10:00 – 12:00 uur: maak gebruik van een CV Check. Student Career Services van Tilburg University helpt je om ervoor te zorgen dat je CV er goed uit ziet. Je kunt vragen stellen tijdens een één op één gesprek zodat jij volledig voorbereid je sollicitatieprocedure voortzet.
 • 12:00 – 21:00 uur: maak gebruik van de online community KennisCloud. Ze staan de hele dag tot je beschikking om jouw vragen te beantwoorden. Je kunt relevante netwerkpartners vinden en verbindingen maken. Je kunt niet alleen kennis vergaren, maar ook jouw kennis delen.
 • 15:00 – 18:00 uur: Seminar ‘Zonder ontwikkeling geen groei’. Het seminar staat in het tegen van de arbeidsmarkt en de kracht van ontwikkeling en groei.

Meer informatie

De Dag van Werken en Leren is een initiatief van Tilburg University, Bibliotheek Midden Brabant, Ivy Career en het Leerwerkloket. Deze partijen werken samen met een hoop andere partners om de verschillende programmaonderdelen te organiseren. Meer informatie over De Dag van Werken en Leren en het programma vind je op de website.

Wil je bepaalde programmaonderdelen bijwonen? Vergeet jezelf dan niet aan te melden via de website. De Dag van Werken en Leren is een dag voor iedereen. Het maakt niet uit hoe oud je bent, of je studeert of (g)een baan hebt.