Blind dates, macarons, bonbons & heerlijke menu’s: Tilburgse tips om er een top Valentijnsdag van te maken!

valentijn tips tilburg

Ook in Tilburg wordt Valentijnsdag gevierd. Een mooie dag om jouw geliefde te verrassen en in het spreekwoordelijke zonnetje te zetten. Dat kan met een bosje bloemen, maar ook met een leuk cadeautje of diner bij één van de prachtige horecazaken die Tilburg rijk is. Benieuwd welke zaken allemaal leuke Valentijnsacties en/of menu’s hebben? We zetten het voor je op een rijtje. 

Uitgelichte tips

Valentijnsontbijt of -high tea voor thuis!

Heb jij zin om je lover, vader, moeder, opa, oma of iemand anders thuis te verrassen? Dan heeft Camping Breehees iets voor jou! Ze hebben namelijk een Valentijnsontbijt en -high tea voor thuis samengesteld. Dit doen ze in samenwerking met Keurslager van Hest en Maria Bakt voor heerlijke zoetigheden. Je kunt de ontbijtjes en high tea’s zowel afhalen als thuis laten bezorgen. Ook de prijzen van het ontbijt en de high tea zijn erg vriendelijk.

Luxe Valentijnsbonbons van Friandries

Altijd een goed idee: de heerlijke bonbons van Friandries. Speciaal voor Valentijnsdag hebben ze bonbons gemaakt in de vorm van een hartje. De bonbons hebben verschillende smaken. Denk aan de combinatie chocolade, marshmallow en framboos. Maar ook witte chocolade, marshmallow en passievrucht. Zo’n doos met tien bonbons kost €15,-. Liever 20 valentijnsbonbons? Dan betaal je €26,- voor een doos.

Blind daten in Prison Island bij NondeJeu

valentijn

Ben jij nog single, maar wil je graag iemand ontmoeten met wie je misschien wel de rest van je leven gaat delen? Dan hebben ze bij NondeJeu iets leuks bedacht. Namelijk blind daten in het cellencomplex Prison Island. Hier ga je anderhalf uur met een, door geprofessionaliseerde matchmakers gematchte, date spellen spelen in de dertig verschillende cellen. Je neemt het op tegen andere gekoppelde dates. Zo kun je jouw match op een leuke en avontuurlijke manier leren kennen. Uiteraard kun je naderhand nog lekker naborrelen. Vergeet jezelf niet aan te melden.

Valentijn macarons van Dutch Homemade Tilburg

Is jouw Valentijn gek op macarons? Dan heeft Dutch Homemade Tilburg uit het Frederikstraatje iets leuks voor je. Ze hebben namelijk speciale macarons gemaakt voor tijdens Valentijnsdag. Hierop staan liever teksten. Je kunt ze bestellen in doosjes van 6, 9, 12, 15 of 20 stuks.

Viergangen Valentijnsmenu bij Stadsbrouwerij 013

Ook Stadsbrouwerij 013 heeft een heerlijk viergangen Valentijnsmenu inclusief een amuse samengesteld. Ze serveren het menu op 12, 13 en 14 februari. Stadsbrouwerij 013 serveert dit menu enkel op reservering.

Uitgebreid Valentijns-arrangement bij Gastrobar RIX

Ook bij Gastrobar RIX regelen ze een romantische avond voor jou en je (prille) liefde. Ze hebben een speciaal Valentijns-arrangement. Dit arrangement bestaat uit een heerlijk viergangendiner, een roos, klein flesje prosecco en een bonbonnetje om mee naar huis te nemen als cadeautje voor jouw Valentijn. Het arrangement kost €55,- per persoon en is te reserveren via de website of te mailen naar info@rix-tilburg.nl. Het is die dag ook mogelijk om a-la-carte te dineren.

Volledig plantaardig Valentijnsmenu bij Focus Foodbar

Tip voor degene die geen vlees of vis eten. Of voor mensen die graag de plantaardige keuken ontdekken: Focus Foodbar in het centrum van Tilburg heeft tijdens Valentijnsdag een heerlijk driegangenmenu samengesteld. Je begint met een proeverij van de voorgerechten op de kaart met een soepje. Als hoofdgerecht kies je één van de hoofdgerechten op de menukaart uit. Het dessert is een heerlijke chocoladetoetje om te delen. Dit driegangenmenu kost €34,50 per persoon. Reserveren kan door te bellen naar 06-23981025.

Meer toffe Valentijntips

  • Rosalie Tilburg: vijfgangen valentijnsmenu met oesters, beef wellington en veel meer voor €46,- per persoon.
  • De Burgerij: op zondag 13 februari én maandag 14 februari hebben ze bij De Burgerij verschillende Valentijnsmenu’s. Zowel om af te halen, thuis te laten bezorgen als in de brasserie van te genieten. Van driegangenmenu’s tot verschillende plateaus.
  • Bruin Kafee: driegangendiner met een kleine verrassing en glaasje bubbels voor slechts €29,50 per persoon. Reserveren kan door te bellen naar 06-28392367.
  • The Talk: verschillende driegangenmenu’s met een rode bubbel vooraf en een love grand dessert na.
  • Mercure Tilburg: dineren met een lekker glaasje bubbels bij Grand Café Puur
  • Valentines party bij De Lollipop: in het kader van #DeNachtStaatOp organiseert De Lollipop een gaaf feest op zaterdag 12 februari. De hele avond geniet je van Sourz en Trojka Flamingo voor €1,50.
  • Lokale Zaken Tilburg: Wil jij je liefde verrassen met een rode roos en en cadeaubon van zijn of haar favoriete ondernemer? Schakel dan Lokale Zaken in. Zij zorgen voor een roos, cadeaubon, handgeschreven kaartje en mogelijk ook een foto van jullie twee.
  • Ristobar Cinecitta: speciaal menu met een cocktail d’amour vooraf, een proeverij Ristobar bestaande uit meerdere kleine hapjes (waaronder oesters, zeebaars met risotto, runder bavette en een grand dessert). Het menu kost €42,40 en is ook te combineren met een film bij Cinecitta. Reserveren kan via de website.
  • Gastrovino Harboury: uitgebreid Valentijns-assortiment met onder andere bonbons, een riesling wijn en meer cadeautjes.
  • Brasserie ’t Zusje: een compleet Valentijnspakket met onder andere twee bonnen voor het restaurant, Bastogne Parfait Thee, een bloemetje en meer cadeautjes.

Omliggende dorpen

Uitgelichte tip in de regio: Barabas x Klooster Nieuwkerk

Klooster Nieuwkerk en Restaurant Barabas slaan de handen ineen. Tijdens Valentijnsdag geniet je van een overnachting met je geliefde bij Klooster Nieuwkerk in een deluxe kamer en een heerlijk Valentijnsdiner bij Barabas. Dit arrangement kost €210,- voor twee personen inclusief diner, prosecco, taxi service van Barabas naar Klooster Nieuwkerk, overnachting en ontbijt. Reserveren kan door te bellen naar 013-5302510 of te mailen naar info@kloosternieuwkerkgoirle.nl.

Meer tips in omliggende dorpen

Ook in omliggende dorpen hebben veel horecazaken lekkere menu’s tijdens Valentijnsdag.

  • Pre-Valentijn Winter Wandeling in Udenhout: voor €25,- kun je op 13 februari bij 7 zaken in Udenhout genieten van een hapje en een drankje. Check het menu hier. 
  • Meneer van Eijck in Oisterwijk: vier de liefde en reserveer om zeker te zijn van je tafel.
  • Hotel de Leijhof in Oisterwijk: 10 liefdevolle smaakbelevingen voor €49,- per persoon.
  • Thermen Beauty & Wellness in Goirle: écht genieten met een compleet Valentijn arrangement voor €69,95 p.p.

Meer informatie

Missen wij bepaalde zaken? Stuur dan een mailtje naar info@tilburg.com met een linkje naar de valentijnsactie/menu van de desbetreffende zaak. Wie weet voegen we het dan toe aan dit overzicht.