[blog] 3x musea in Tilburg die je gezien moet hebben

tilburgse musea

Ga je een weekendje weg naar Tilburg? Of wil je een dagje op stap in je eigen stad? In Tilburg valt genoeg te zien en beleven. In en nabij de stad zijn er voldoende bezienswaardigheden. Van het Safaripark in de Beekse Bergen tot een Indië monument. Ook de terrasjes worden in de zomer druk bezocht? Wil je cultuur snuiven in Tilburg, bezoek dan eens een museum! Er zijn in de stad voldoende leuke musea te vinden.

Bijdrage: Van der Valk Tilburg
Foto: Camiel van de Wijdeven in Museum de Pont

Museum de Pont

Net buiten het centrum van de stad vind je Museum de Pont. In dit mooie museum staat hedendaagse kunst tentoongesteld. Het werk van internationale en nationale kunstenaars zijn in dit museum terug te vinden. Alleen de entree van het museum is al een bezoekje waard: sinds 2017 pronkt hier namelijk kunstwerk ‘Sky Mirror’ van Anish Kapoor. Op donderdagavonden is De Pont tussen 17.00 uur en 20.00 uur gratis te bezoeken.

Natuurmuseum Brabant

In dit museum staat de natuur en landschap van Noord-Brabant centraal. Op een leuke, interactieve manier kun je daar alles leren over planten en dieren. De sfeer is speels, vrolijk en kindvriendelijk. En dat wordt gewaardeerd door jong en oud publiek! Er wordt extra aandacht besteed aan het landschap van Brabant, het ontdekken van materialen, maar ook het leven van de mens komt aan bod. Handig om te weten: ook de VVV winkel is in het pand gevestigd. En met de tentoonstelling van een prachtig skelet van een Potvis is óók deze winkel een bezoekje waard.

TextielMuseum

Het TextielMuseum is eigenlijk een must om in Tilburg te bezoeken. Niet alleen geeft dit een inkijkje in de textielgeschiedenis en hedendaagse textielindustrie, ook won dit museum in 2017 nog de Museumprijs. Het museum wordt gehuisvest in de voormalige textielfabriek van de firma C. Mommers & Co. Er zijn tentoonstellingen te zien op het gebied van design, kunst en erfgoed. Daarnaast krijg je in het TextielLab een uniek kijkje in de ‘ontwerpkeuken’. Hier kun je zien hoe samples en producten gecreëerd worden. Erg leuk en interessant!

Tilburg is dus zeker wel een bezoekje waard. Tip: ben je van plan om een nachtje hier te verblijven en nog op zoek naar een hotel? Het gloednieuwe Van der Valk Tilburg is recent geopend en hier kun je heerlijk overnachten.