Blog: wat je kunt doen als het regent in de vakantie

Het herfstige weer gooide roet in het eten..

Een tijdje geleden keek ik vol goede moed uit naar het begin van de zomer. Ik dacht aan vorig jaar en nam me voor om alleen maar leuke dingen te gaan doen en daar dan weer blogs over te schrijven. Op het terras zitten, naar de Muzenconcerten in de Tilburg University tuinen, Zomerfilms in de tuin van de NWE Vorst, ijsjes eten en nog veel meer. Maar grote donkere wolken kwamen letterlijk mijn kant op en dankzij de regen viel mijn gehele planning in het water.

 
Waar moest ik nu dan blogs over schrijven? Ik zat na te denken op mijn bed, in mijn lange pyamabroek, lekker warm weggestopt onder de dekens. Op mijn raam vielen grote dikke regendruppels die niet weg leken te gaan. Ik kreeg spontaan zin in warme chocolademelk met slagroom. In juli! De Grote Warme Chocolademelktest had ik al eens gedaan en ondanks dat het weer er toepasselijk voor was,besloot ik geen warme chocolademelk te gaan drinken, uit principe. Ik sleepte mezelf uit bed om me aan te kleden en keek voor de zekerheid naar de weersvoorspelling, met de hoop dat het toch nog zonnig zou worden. Maar helaas: 14 graden en regen. Ik liep mijn kast in en keek naar mijn slippertjes die eruit zagen alsof ze zeiden: “Het is zomer! Wat gaan we vandaag doen??” Mijn slippertjes waren natuurlijk veel te koud om aan te trekken en ondanks dat ik het niet wilde doen besloot ik mijn winter-laarzen uit de kast te trekken. Zij ontwaakten uit hun winterslaap en voelden helemaal onwennig aan toen ik ze aantrok. Alsof ze wilden zeggen: “Hallo, je bent 3 maanden te vroeg!”
 
Na me aangekleed te hebben had ik natuurlijk nog steeds geen bloginfo en besloot koffie te gaan drinken bij Kaldi in de Willem II straat met een vriend van me. Om de zomer in onze bol te krijgen besloten we allebei een Iced Cappuccino te bestellen. Onder het mom van: “We ontkennen dat het koud is” namen we de eerste slok. Ons slechte humeur verdween als sneeuw voor de zon en ons zomerse gevoel kwam om de hoek kijken!
 
Ik ben echt een enorme fan van de Iced Cappuccino van Kaldi, ik vind het de lekkerste in Tilburg en omstreken. Maar niet alleen de Iced Cappuccino is lekker, ook de gewone Cappuccino, Latte Machiatto, Café Lungo, Thee en andere koffie's zijn lekker. Ondanks het slechte weer heb ik samen met een van mijn beste vrienden een heerlijke dag gehad. We hebben ongeveer 2 uur lang koffie gedronken en steeds een andere soort uitgeprobeerd. We kwamen er achter dat het geen mooi weer hoeft te zijn om een leuke zomer-vakantie-dag te hebben. Omdat deze blog niet echt een onderwerp heeft, leek dit me wel een goede tip. Het lijkt misschien een beetje op een promotiestukje (en dat is het misschien ook wel) maar ach een blog hoeft toch niet objectief te zijn?

“Onder het mom van: We ontkennen dat het koud is!
namen we de eerste slok.”
 
Natuurlijk is het leuker als een zomer mooi weer heeft en dit is echt een flutzomer geweest. Maar je moet gewoon op zoek gaan naar dingen die jij leuk vindt om te doen met vrienden en dan heb je sowieso een leuke dag. Gelukkig waren de dagen daarna iets mooier en ze voorspellen voor augustus ook weer een paar mooie dagen. Een voordeel van die slechte dagen is wel dat je extra veel geniet van de dagen die mooi zijn en er dan ook zoveel mogelijk uit wil halen. De eerst volgende mooie woensdag, donderdag of zaterdag ga ik dan ook naar de Muzenconcerten of Zomerflms in de tuin van de NWE Vorst. Want wat er ook gebeurt; mijn zomerstreven dat ik had voor dat de zomer begon zal uitkomen!
 
Anne van Breda
Mede mogelijk gemaakt dankzij een Iced cappuccino

Meer info over studeren, studie, opleiding, evenementen, uitgaan etc. in Tilburg? Check www.tilburgisthuis.nl