Blote Handen in De NWE Vorst

TILBURG – Op zaterdag 14 november, aanvang 20.30 uur, presenteert Drieons in een coproductie met Hotel Witlox Blote Handen, intiem muziektheater naar het gelijknamige boek van Bart Moeyaert. De voorstelling wordt gespeeld Herman van de Wijdeven en Marcel Roelfsema. De muziek wordt live uitgevoerd door Laetitia van Krieken en Jacqueline Hamelink.

Het is de laatste dag van het jaar. De lucht is koud en blauw en je kunt er tonnen van inademen. Ward gaat alleen maar een beetje rondhangen, met zijn vriend Bernie en zijn hondje Elmer. Ze komen steeds verder van huis, tot op het erf van Betjeman, die alles slaat waar een hart in zit. Als Ward en Bernie per ongeluk zijn oude eend doodmaken, neemt Betjeman wraak.

In Blote Handen valt alles prachtig op zijn plaats. Het publiek zit boven op de gevoelens van twee bange, boze jongetjes van tien. Alles klopt in deze voorstelling, waarin tekst, spel en muziek een magisch verbond aangaan. (..) Bijzonder en prachtig is ook de muziek van Laetitia van Krieken. (Brabants Dagblad)

Blote Handen ging op 12 december 2007 in première, als een locatieproductie uitsluitend te zien in Theater De NWE Vorst in Tilburg. In het najaar van 2009 wordt de voorstelling hernomen voor een tournee langs de theaters.

Blote Handen
regie Hans van den Boom spel Marcel Roelfsema, Herman van de Wijdeven live muziekuitvoering Laetitia van Krieken (piano), Jacqueline Hamelink (cello) tekst naar het gelijknamige boek van Bart Moeyaert bewerking Dominique Hoste muziekcompositie Laetitia van Krieken vormgeving Hedy Grünewald & Simon Haen fotografie Joep Lennarts grafische vormgeving Marieke van der Schaar ontw. theatertechniek Tom Brooijmans, Simon Haen, Dennis van Paassen, Bart Verzellenberg e.a. tourneebegeleiding Kim van der Weerden organisatie Peter Dictus productie Drieons & Hotel Witlox met dank aan Theater de NWE Vorst (Tilburg), Het Gevolg (Turnhout), Stella Den Haag

speellijst
zondag 27 september      Jan van Besouwhuis, Goirle
zaterdag 3 oktober          Verkadefabriek, Den Bosch
dinsdag 6 en woensdag 7 oktober Warande, Turnhout
donderdag 8 oktober        't Speelhuis, Helmond
woensdag 14 oktober       Plaza Futura, Eindhoven
zondag 25 oktober           't Beest, Goes
donderdag 22 oktober      Warande, Turnhout
donderdag 29 oktober      Groene Engel, Oss
zaterdag 14 november      Theater De NWE Vorst, Tilburg.
donderdag 19 november   Chassé Theater, Breda
vrijdag 27 november         Theater aan het Spui, Den Haag