Blue Monday: 7 leuke activiteiten om te doen in Tilburg

Vandaag is het Blue Monday: de meest depressieve dag van het jaar. Het weer bevestigt dit maar als te goed; het is buiten maar grijs en somber. Hebben wij even geluk dat we in zo’n ontzettend gave stad wonen, want er is echt van alles leuks te doen! Om je vandaag op te vrolijken hebben we een paar leuke activiteiten voor je op een rij gezet.

#1: NondeJeu

Onder het Pieter Vreedeplein is NondeJeu gevestigd. Hier kun je terecht voor heel veel leuke activiteiten die je kunt doen met vrienden, familie en/of collega’s. Daag bijvoorbeeld je beste vrienden uit voor een potje jeu de boules. Maar er is nog veel meer te doen bij NondeJeu. Je kunt bijvoorbeeld genieten van de lekkerste gerechten, bereid door een van de koks of genit van borrelen en gezelschapsspelletjes spelen met je vriendengroep. Ben je op zoek naar meer spanning en avontuur? Dan is Prison Island echt iets voor jou! Prison Island is een real life game in de gevangenis van NondeJeu. Er zijn maar liefst dertig uitdagende cellen die je fysieke, tactische en technische skills op de proef stellen.

#2: Doloris Meta Maze

Stap in het onbekende bij Doloris Meta Maze. Doloris Meta Maze is het grootste kunstdoolhof van heel de wereld! Met meer dan veertig kamers vol met mysterieuze objecten en geheime, verstopte doorgangen ben je wel eventjes zoek. Verdwaal in een wereld waar al je zintuigen op scherp worden gezet en laat je nieuwsgierigheid geprikkeld worden door het onverwachte. Wij durven wel te zeggen dat de Meta Maze van Doloris het meest mysterieuze uitje van Tilburg is. Als je eenmaal uit het doolhof bent, kun je alles eventjes laten bezinken in de rooftopbar met uitzicht over de prachtige skyline van Tilburg!

#3: De Voltage

De Voltage is dé plek voor een leuk uitje met vrienden of samen met familie. Kom erachter wie de beste coureur is op de 450 meter lange kartbaan. Versla je tegenstander tijdens een potje lasergame of versla jij liever jouw familie of vrienden tijdens het sumo worstelen in de Japanse arena? Ben jij een echte voetbal-liefhebber en wil je een keer iets anders proberen? Probeer dan eens footpool of botsautovoetbal.

#4: The Gaming Factory

The Gaming Factory is een gamehal van ongeveer 1500m² die in het teken staat van gamen. De gamehal heeft old-school arcade games, maar ook nieuwe spellen. Je kunt er onder andere terecht voor E-games zoals Fortnite, maar ook voor Airhockey en een oer-Hollands bordspel. Wanneer je de speelhal betreedt, is elk arcadespel inbegrepen. Een walhalla voor de game-liefhebber en vermaak voor jong en oud. Het pand, een voormalige ijzergieterij, is grotendeels hersteld in zijn oude glorie en voorzien van de modernste faciliteiten.

#5: Dolfijn

Bij Dolfijn kun je op de som nemen wie de beste bowler is van je vriendengroep. Maar er is nog veel meer te doen bij Dolfijn! Zo kun je een potje glow in the dark minigolf spelen of samen met je vrienden de longen uit je lijf zingen bij de Karaoke Room die je kunt afhuren. Als je in de tussentijd dorst hebt of zin hebt in een hapje eten, ben je ook aan het juiste adres bij Dolfijn bowling.

#6: Theater De Nieuwe Vorst

Verborgen in een historische villa zit Theater De Nieuwe Vorst. Bij De Nieuwe Vorst kun je terecht voor de leukste, mooiste en meest bijzondere voorstellingen. Theater De Nieuwe Vorst is zo divers dat er altijd wel een leuke voorstelling op het programma staat die bij je past. En wist je dat je er ook terecht kunt voor een wekelijks wisselend vega menu? Van woensdag tot en met zaterdag staat er iedere dag een heerlijk gerecht op het menu. Wil je alvast in de stemming komen? Check dan onze reel die we bij De Nieuwe Vorst hebben gemaakt!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tilburg.com (@tilburgcom)

#7: Carnavalsemblemen bestellen

Het is blauwe maandag, maar wij kijken alvast met een groen-oranje bril een maandje vooruit. Wij kunnen namelijk niet wachten tot het weer Carnaval is! Ben je nog op zoek naar leuke emblemen voor op je kiel? Neem dan snel een kijkje in onze Kwèèkershop. Hier staan verschillende kwèèkeremblemen in en wist je dat we zelfs een ‘Gouwe Kruik’ embleem hebben waar je een pasfoto in kan doen? Nee? Neem dan snel een kijkje in onze Kwèèkershop!