Bockbier evenement, Trappers, grote vlooienmarkt & meer: dit zijn de leukste uittips dit weekend!

weekend uittips

Plannen aan het maken voor het weekend? Dit weekend is er weer van alles te doen in onze stad. Benieuwd wat? Wij zetten de allerleukste uitjes op een rijtje! Lees snel verder. 

#1: Opening Ladybird Skatepark

Ladybird Skatepark viert op vrijdag 30 september op een feestelijke manier haar opening! Het skatepark is namelijk flink verbouwd. Tijdens de opening organiseert het skatepark een best-trick-contest in de nieuwe bowls. De winnende skater neemt maar liefst €500,- mee naar huis. Tijdens de contest zal er livemuziek zijn van de ‘Peoples pleasure grounds’ en daarna zal er top diep in de nacht gratis gefeest worden bij BAM! Oftewel: genoeg spektakel.

#2: Tilburg Trappers – EG Diez-Limburg

Op vrijdag 30 september speelt Tilburg Trappers de thuiswedstrijd tegen EG Diez – Limburg. Een wedstrijd van Tilburg Trappers is een hele beleving. De aftrap is om 20:00 en er zijn nog kaarten beschikbaar!

#3: Jumbo Foodmarkt Schaatsdag bij de Ireen Wüst IJsbaan

Nog niet genoeg ijs gezien bij Tilburg Trappers? Op 1 oktober start het schaatsseizoen weer. Bij de Ireen Wüst IJsbaan wordt dat gevierd met een gratis open dag: de Jumbo Foodmarkt Schaatsdag. Veelvoudig schaatskampioen Sven Kramer geeft het startschot voor de opening van het schaatsseizoen en de Sven Kramer Academy Tilburg. Vanaf 09:00 uur kun je langebaanschaatsen op de 400 meterbaan of clinics volgen van de Sven Kramer Academy Tilburg. Vanaf 13:00 is de Ireen Wüst IJsbaan open om recreatief te schaatsen.

#4: 60+ beurs in wijkcentrum Heyhoef

Op zaterdag 1 oktober vindt de 20e editie van de 60+ beurs plaats in wijkcentrum Heyhoef. Het centrale thema van dit gratis jubileum jaar is: ‘Wat kan ik nu al doen om straks gezond en gelukkig oud te worden?’ Organisaties op het gebied van zorg, wonen, welzijn en financiële dienstverlening presenteren hun diensten in een gezellige setting.

#5: Disco Snolly Clubtour in Club Smederij

Disco Snolly is een groot succes. Met gevolg ook landelijke vraag naar feestjes van het concept. Daarom trekt Disco Snolly het land in met een heuse clubtour. Uiteraard wordt Tilburg als thuishaven niet overgeslagen. Op zaterdag 1 oktober kun je bij Club Smederij genieten van een heerlijke avond Disco Snolly.

#6: Stadskas013 in de LocHal

Stadskas013 bundelt dit najaar initiatieven rondom stadsnatuur in een tijdelijke groene oase op het StadsBalkon. In de Stadskas staat de komende tijd van alles op het programma rondom het thema stadsnatuur. In de Bibliotheek, in de stad en uiteraard ook in de kas zelf. Denk bijvoorbeeld aan natuurinclusief bouwen, klimaatpsychologie en guerillastadsvergroening. Maar er staat nog veel meer op het programma. Stadskas013 is vanaf zaterdag 1 oktober geopend voor publiek?

#7: Vlooienmarkt op het parkeerterrein van wegrestaurant Het Vliegveld

Op zondag 2 oktober wordt de allerlaatste vlooienmarkt georganiseerd op het parkeerterrein van wegrestaurant het Vliegveld te Gilze & Rijen. Dit parkeerterrein moet namelijk gaan wijken voor de verbreding van de N282. Er komt dus een einde aan de jarenlange organisatie van de vlooienmarkten op dit terrein. De allerlaatste vlooienmarkt op zondag 2 oktober zal geopend zijn van 10.00 uur tot 17.00 uur.

#8: Bocken om de kerk in de Stadhuisstraat

Het is weer een bomvol weekend. En om het weekend af te sluiten kan je met je vrienden proosten tijdens dit bockbierevenement. Op zondag 2 vanaf 15:00 oktober kun je bij de deelnemende kroegen voor €14,- een kaart kopen. Met deze kaart kun je bij de vier deelnemende kroegen een bockbier met bijpassende hapjes halen. De deelnemende kroegen zijn: Stadscafé BRICK, Peanuts, De Wijn en Van Horen Zeggen. Uiteraard kun je ook losse bockbiertjes aanschaffen als je niet wilt verplaatsen of geen trek hebt in vier bieren of vier verschillende plekken. Wat jij wilt!

Meer uittips

Er zijn natuurlijk nog meer leuke dingen te doen dit weekend. Deze kun je in onze uit-agenda checken! Geniet van het weekend!