Boek van de Buurt zorgt voor mooie verhalen en verbinding  

Op donderdag 28 april is het eerste Boek van de Buurt uitgereikt aan Jayden Hendriks, bewoner van de Eisenhowerstraat in de StaatsliedenbuurtOost in Tilburg. Het Boek van de Buurt is een initiatief van buurtbewoner Erik Wagt en buurtondersteuner Jacoline Pijl van ContourdeTwern. Met het Boek van de Buurt willen de initiatiefnemers positieve verhalen vertellen en verborgen talenten in de buurt een podium geven. De bedoeling is dat het Boek van de Buurt op reis gaat in de buurt en gevuld gaat worden met bijdragen van bewoners. Op die manier willen de initiatiefnemers de verbinding in de buurt een impuls geven 

Buurtondersteuner Jacoline Pijl: “Het idee is ontstaan vanuit een behoefte om de mooie verhalen en vele talenten in de buurt naar boven te halen. Er gebeuren allerlei prachtige dingen die typisch zijn voor het leven in deze buurt. Buren die op elkaars kinderen passen, Tilburg Troepers die samen afval rapen, een buurman die huishoudelijke apparaten repareert. Kleine verhalen die een grote bijdrage leveren aan de verbondenheid. In het Boek van de Buurt willen we de bewoners deze verhalen zelf laten vertellenvia een tekening, een collage of een geschreven tekst.” 

Buurtbewoners

In totaal worden er vijf boeken op reis gestuurd in Korvel-Zuid. Voor de vormgeving van elk boek werd een beroep gedaan op talent in de buurt. Hierdoor zijn vijf unieke boeken ontstaan. Elk boek wordt overhandigd aan een andere buurtbewoner: een tiener, een oudere, iemand uit een koopwoning, huurwoning of iemand met een andere culturele achtergrond. Wat er gaat gebeuren met de vijf boeken wanneer ze af zijn, blijft nog een verrassing. Buurtondersteuning van ContourdeTwern heeft als doel om samen met inwoners te werken aan leefbare buurten waarin bewoners samenredzaam zijn. Het ondersteunen van een initiatief als Boek van de Buurt draagt daaraan bij.