Boeken rond het Paleis in de Bibliotheek

Boeken rond het paleis

Op zondag 27 augustus is de twintigste editie van de grootste boekenmarkt van Zuid-Nederland. Rondom het Paleis-Raadhuis in het centrum van Tilburg vind je honderden kramen van zowel particuliere als zakelijke verkopers. Maar loop die dag ook eens de Bibliotheek Tilburg Centrum binnen voor een gevarieerd literair programma en de verkoop van afgeschreven boeken.

Literair programma in de bibliotheek

Na de installatie van de nieuwe stadsdichter in het Paleis-Raadhuis (13.00 tot 14.00 uur) is er in de Bibliotheek Tilburg Centrum een gratis toegankelijk literair programma (14.15 tot 15.30 uur), met onder meer:

  • Optredens van de nieuwe stadsdichter Onias Landveld en de junior stadsdichter Rozelijn van Gurp;
  • Presentatie van deelnemers van de schrijfateliers, die teksten schreven bij foto’s van Wigo Worsseling uit Udenhout en Julius de Groot uit Tilburg, twee grote namen in de urbexfotografie;
  • Boekpresentatie van Boeken uit de doeken, Biblioconologische schetsen, geschreven door de Tilburgers Martin Hulsenboom en Peter IJsenbrant;
  • Lezing Het boek in de beeldende kunst door Lisa Kuitert, hoogleraar Boekwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam;
  • Onthulling portret van de nieuwe stadsdichter;
  • Presentatie van TilburgsAns pictogram Boeken rond het Paleis;
  • Muziek.

Boekenmarkt

Ook buiten op de boekenmarkt zijn er volop literaire verrassingen. Voor de Bibliotheek Tilburg Centrum is de verkoop van afgeschreven boeken van 10.00 tot 16.00 uur. Neem daarnaast ook een kijkje in de OpenDichtBus, doe mee aan een workshop Stiftpoëzie of onderwerp je aan een Cartoon Consult.

Activiteiten op het Kinderplein

Een nieuw onderdeel van Boeken rond het Paleis is het Kinderplein bij het Paleis-Raadhuis, waar bekende illustratoren als Charlotte Dematons (Nederland) en Rick de Haas (Mees Kees, De Gorgels van cabaretier Jochem Myjer) gratis workshops geven. Ook verzorgt Ester van Zundert van het Kinderschrijfatelier een gratis workshop schrijven voor kinderen en kom je kindertheater Erwazzus tegen op het Kinderplein.

Boeken rond het Paleis is een samenwerking tussen Stichting Cools, Tilt, Livius de Zevensprong en de Bibliotheek Midden-Brabant. Kijk hier voor meer informatie en het volledige dagprogramma.