Nieuws

de afhaalbieb
Let op! Dit artikel is al 182 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Boeken van de bibliotheek lenen tijdens coronacrisis? De afhaalbieb is weer geopend!

Bibliotheek Midden-Brabant is na het succes in het voorjaar weer gestart met de Afhaalbieb. De Bibliotheken moeten vanwege de aangescherpte coronamaatregelen tot en met 18 november dicht blijven. In ieder geval tot die tijd is de Afhaalbieb open.

Aanvragen en afhalen boekenpakketten

Bij de Afhaalbieb kunnen leden boekenpakketten aanvragen via de website. Zij kunnen aangeven voor welke leeftijd het pakket moet zijn en voor volwassenen welk genre de voorkeur heeft. De keuze bestaat uit ‘spannend en actief’, ‘liefde en leven’ of ‘literatuur en cultuur’. De bibliotheekmedewerkers kiezen per pakket vijf boeken uit.

Het afhalen kan op verschillende momenten in een van de vijftien vestigingen van Bibliotheek Midden-Brabant. De boeken hoeven pas teruggebracht te worden als de Bibliotheken weer open zijn. De uitleentermijn van alle geleende boeken wordt tot die tijd verlengd.

Over de Afhaalbieb

Toen de Bibliotheken eerder dit jaar de deuren moesten sluiten bleek de Afhaalbieb al direct een schot in de roos. Meer dan 2750 leden maakten toen gebruik van het tijdelijke aanbod. Sophie Bruers, een van de coördinatoren van de Afhaalbieb van Bibliotheek Midden-Brabant: “Aan alle reacties merkten we dat lezen voor veel mensen een soort primaire levensbehoefte is. Een manier om even aan de realiteit te ontsnappen.” Er kwamen ook leuke verzoekjes binnen. “Een lezer gaf aan fan te zijn van de insta-leestips van onze collectioneur Leonoor. Toen heeft Leonoor speciaal voor haar een pakket gemaakt”

Meer informatie

Het afhaalconcept van de bibliotheek biedt vooral uitkomst voor de lezers die het liefst van papier lezen. Lezers kunnen altijd al terecht in de online Bibliotheek. Daar zijn duizenden e-books en luisterboeken te downloaden. Daarnaast biedt Bibliotheek Midden-Brabant online ook allerlei activiteiten aan. Kijk voor meer informatie op de website.

Wist je trouwens dat de bibliotheek in de LocHal is verkozen tot Beste Bibliotheek van Nederland? Nu wel! Meer informatie hierover lees je in dit artikel.