Boekenkast, treinstel en meer: Tilburg heeft er drie nieuwe muurschilderingen bij

Tilburg en muurschilderingen: de laatste jaren twee handen op één buik. Het ene na het andere prachtige kunstwerk duikt op in het straatbeeld. Zo ook nu weer. Tilburg heeft er namelijk drie muurschilderingen bij, gemaakt door kunstenaar Jan Heinsbroek alias JanIsDeMan.

Het gaat om ‘de boekenkast’ in de Lange Nieuwstraat, ‘het lachend huis’ in de Nieuwstraat en ‘het treinstel’ op het blauwe gebouw op de hoek van de Besterdring en de Burgemeester Brokxlaan. Voor het kunstwerk in de Lange Nieuwstraat zijn buurtbewoners betrokken. Vijftig omwonenden leverden hun favoriete boek in zodat kunstenaar Jan ze kon verwerken in de schildering.

Prettig wonen

De gemeente zet in op een schone, groene, goed onderhouden openbare ruimte waar het prettig wonen, leven en samenzijn is. Dat gebeurt door samen met inwoners te bepalen waar actie nodig is. Een van de voorbeelden om de openbare ruimte op te frissen, is het plaatsen van een muurschildering op blinde muren.

Meer street-art in Tilburg

Inmiddels kent de omgeving van de Tilburgse binnenstad tientallen verschillende muurschilderingen die allemaal het bekijken meer dan waard zijn. Ben jij benieuwd waar je allemaal muurschilderingen/street-art kunt treffen naast bovenstaande kunstwerken? Check dan snel dit artikel.