Bojem leggen in Kruikenstad: 11x tips zodat jij niet te vruug piekt!

bojem leggen carnaval

Tijdens carnaval gaan er bij een hoop Kruiken en Kruikinnen de nodige pilsjes en Schrobbelèrtjes in. En aangezien jij niets wilt missen van carnaval in Kruikenstad, wil je niet om 19:00 uur al staan wankelen op je benen om vervolgens naar huis afgevoerd te worden. Mensen, carnaval is topsport. Wil jij een dag carnaval overleven? Dan is een bojem (oftewel, een goede bodem) heel erg belangrijk. Gelukkig zijn er in Kruikenstad genoeg horecazaken met een speciaal carnavalsmenu en valt er ook genoeg te snacken. Lees snel verder. 

De lekkerste carnavalsmenu’s

Gratis Jeu de Boulen en driegangenmenu voor €25,- bij NondeJeu

Bij NondeJeu kun je het hele carnavalsweekend gratis Jeu de Boulen én genieten van een heerlijk driegangen carnavalsmenu voor slechts €25,-. Zo hebben ze als voorgerecht een speciale carnavalssoep, kun je als hoofdgerecht bijvoorbeeld kiezen uit een ‘bodumburger’ of runderstoof met Schrobbelèrsaus en hebben ze een dessert met Schrobbelèrmousse. Maar eigenlijk staat er voor ieder wel wat wils op het menu.

Carnavalsontbijt en diner bij Rosalie

Midden op de Korte Heuvel kun je ook een fantastische bojem leggen. Zo serveert Rosalie tijdens carnaval een speciaal carnavalsontbijt. Vanaf 11:11 uur kun je genieten van een uitsmijter op desembrood met boerenkaas, Livar ham en drie eieren. Of start jij meteen goed met een beefburger uit de houtoven? Ook in de avonduren serveren ze een carnavalsmenu. Ga jij voor chickenwings, nacho’s, een chucksteak, makreel met chimichurrie of toch een beyond meat burger?

Driegangen carnavalsmenu voor €17,50 bij De Groene Vlinder

Vier jij carnaval in de Reeshof of wil je een goede bodem leggen voordat je naar de binnenstad van Tilburg gaat? Dan kun je bij De Groene Vlinder ook terecht voor een carnavalsmenu. Ze serveren namelijk een lekker menu voor slechts €17,50. Op het menu vind je onder andere rundercarpaccio, erwtensoep met spareribvlees & rookworst, fish &  chips, kipsaté, een coupe Schrobbelèr en veel meer.

Meer tips voor een goede bojem

Wil jij gewoon een snelle hap? Dan kun je in Kruikenstad ook prima uit de voeten. Wij geven een aantal tips.

Spoorpark Kiosk

Bij de Spoorpark Kiosk hebben ze wel een hele voordelige actie. Namelijk 11 frikandellen voor €11,11. Ideaal voor met je carnavalsvereniging of vriendengroep. Je kunt op verschillende dagen van deze actie genieten. Ook serveren ze overdag heerlijke rijkbelegde Italiaanse broodjes. En die zijn lekker, kunnen we je uit ervaring vertellen. Of ga jij voor loaded fries?

De Frietboetiek

De Frietboetiek is een begrip in Tilburg. Tijdens carnaval zijn ze dan ook vijf dagen lang open voor heerlijke friet en snacks. Vrijdag zijn ze open tot 19:00 uur, zaterdag en zondag zo lang de voorraad strekt, op maandag kun je er tot 19:00 uur terecht en op dinsdag sluiten ze om 18:00 uur.

Broodje Tilburger

Het Broodje Jantje: het is cultureel erfgoed in Tilburg. Gelukkig kun je op het Pieter Vreedeplein nog altijd terecht voor een broodje Jantje. Ga jij voor een Jantje Rood, Jantje Bruin of toch een Bakkus Vol? Je kunt deze broodjes scoren bij Broodje Tilburger.

Dat is nog lang niet alles

Maar dat is nog lang niet alles. Er zijn nog veel meer horecazaken waar je tijdens carnaval terecht kunt voor een carnavalsmenu. We zetten ze op een rijtje.

  • The Talk: driegangen carnavalsmenu voor €25,50.
  • De Harmonie: hier serveren ze zowel een carnavalsontbijt, -lunch als -diner.
  • Tredici: serveert de normale kaart, maar is een must-visit tijdens carnaval voor een goede bojem.
  • Tropical: een van de drukstbezochte shoarmatenten in de stad tijdens carnaval.
  • Gourmet Market Central Station: met verschillende keukens vind je in deze foodmarkt voor ieder wat wils. Van pizza tot Grieks en van sushi tot een lekkere burger.

Carnaval in Kruikenstad

Ga jij carnaval vieren in Kruikenstad en ben je benieuwd wat er allemaal te doen is? Van het officiële programma tot de leukste feestjes? Check dan snel dit artikel. Daarin vind je ook per dag fijne dagprogramma’s zodat je helemaal niets hoeft te missen.