Bojem leggen voordat je gaat carnavallen: 9x tips waar je geen spijt van krijgt!

Als je een dag carnavallen vol wilt houden, heb je een goeie bojem nodig. Oftewel: een goede maaltijd die ervoor zorgt dat jij je carnavalsdag lekker lang kunt volhouden. Je wilt natuurlijk niet al vroegtijdig afhaken en al in oe ieperd (bed) liggen als de zon nog niet onder is. Benieuwd waar je in Tilburg allemaal een goede bojem kunt leggen? Wij geven je een aantal tips!

#1: Rosalie aan de Korte Heuvel

Aan de Korte Heuvel vind je Rosalie. Hier wordt het hele jaar door op open vuur gekookt, zo ook tijdens carnaval. Naast diverse feestjes die ze organiseren, kun je er dus ook terecht om een bojemke te leggen. Ze serveren een carnavalsontbijt (€14,-) en hebben ook in de avonduren een speciaal carnavalsmenu. Wat je kunt verwachten? Een lekkere beef burger op brioche, makreel, chucksteak en veel meer. Ga voor een los hoofdgerecht of een driegangenmenu voor €36,-. Met een hele groep of je hele vereniging komen eten? Dat kan!

#2: De Harmonie in de Stationstraat

Afgelopen weekend is De Harmonie in de Stationsstraat door de Prins en zijn gevolg onderscheiden als Hofleverancier. Dat wil zeggen dat dit een plek is waar de Prins en zijn gevolg graag een bojem leggen. Maar zij zijn niet de enige. Ook jij kunt hier de hele carnaval teerecht. Biefstuk met boterjus, sla en friet, een tweegangenmenu voor €31,50 of driegangen voor 37,50: het kan allemaal bij De Harmonie.

#3: De Groene Vlinder

Aangezien de Reeshof de grootste wijk van de stad is, komen er veel Kruiken en Kruikinnen vanuit de Reeshof voordat ze de binnenstad bezoeken. De Groene Vlinder serveert speciaal tijdens carnaval Steppegras. Je kiest zelf wat je bij je Steppegras wilt. Zo heb je de keuze uit biefstuk, varkenshaas, schnitzel, halve haan en gebakken vis.

#4: De Frietboetiek

Frietje en een snack uit het vuistje? De Frietboetiek is tijdens carnaval open en heeft extra ruime openingstijden. Zo kun jij altijd een lekkere puntzak friet scoren met een goede snack erbij. Een begrip in Tilburg, dat is De Frietboetiek. Dus kom jij niet uit Tilburg en wil je de lekkerste friet van de stad proeven? Ga hier dan heen. O, en nu je dit toch leest: geen patat bestellen. Dat hebben ze hier niet. Word je ook niet uitgelachen door een bomvolle friettent, scheelt je weer.

#5: Tredici

Als ze in één land weten wat een goeie bojem is, is het Italië wel. Een pizza of rijkgevulde pasta: altijd een aanrader tijdens carnaval. Bij Tredici aan de Korte Heuvel is het dan ook altijd druk en gezellig tijdens carnaval. Je hebt wel mazzel als ze nog een plekje hebben. Zeker zijn van een plek, reserveer dan vooraf voor jouw groep.

#6: Broodega

Gewoon lekker een brooike eten tijdens carnaval? En dat middenin de binnenstad zodat je niks hoeft te missen van het carnavalsfeest? Ga dan langs bij Broodega aan de Heuvelring. Ze hebben hier altijd verse broodjes die heerlijk rijkbelegd zijn. Het menu is zo divers, dat er voor ieder wat wils opstaat. PS. je kunt er ook vanuit je bed bestellen als jij nog met een kater in je nest ligt.

#7: Het Ketelhuis

Het Ketelhuis in de AaBe-fabriek is tijdens carnaval ook open voor ontbijt, lunch en diner. ’s Ochtends hebben ze een ontbijtje voor slechts €5,- en voor de lunch en diner kun je uit de ruime kaart kiezen. Van pannenkoeken tot broodjes en van een lekker biefstukje tot saté: ze hebben het allemaal!

#8: Mals Oisterwijk

Wil je tijdens carnaval genieten van een heerlijk diner? Vanaf vrijdag tot en met maandag kun je bij Mals terecht om te genieten van lekkere gerechten. Zo serveren ze een kapsalon Mals, catamaran Mals, burger mals. broodje pulled chicken/pork en natuurlijk Mals ribs met een marinade van Schrobbelèr!

#9: Carnavalsontbijtjes in de kroeg

Het allerleukste: een ontbijtje in de kroeg pakken. Verschillende carnavalsverenigingen organiseren carnavalsontbijtjes en bij sommige kun jij er ook bijzijn. Zo staan er op het Kruikenplein verschillende carnavalsontbijtjes op het programma.

Of sluit aan bij de 20e editie van het Straotontbijt bij CV de Vrijbuiters.

Alles over carnaval

Wil jij weten wat er allemaal te doen is tijdens carnaval in Kruikenstad 2024? Lees dan dit artikel. Dan weet je zeker dat je niets mist.