Boktober: 4x leuke bierevenementen in Tilburg deze maand!

Je zult het aan de temperaturen niet direct merken, maar de herfst is begonnen. Het is alweer oktober en dat betekent dat het tijd is voor bokbieren. Bij de meeste speciaalbiercafés in de stad stromen de bokbieren weer door de bierkranen en er staan ook een hoop bierevenementen op het programma deze maand. Benieuwd wie, wat, waar en wanneer? We zetten het voor je op een rijtje. Lees snel verder. 

#1: Bokken om de Kerk

Op zaterdag 7 oktober is het weer zover. Dan staat Bokken om de Kerk op het programma in de Stadhuisstraat. Bij vier kroegen in het gezellige horecastraatje kun je bokbieren komen proeven. Voor €17,50 schaf je een stempelkaart aan en geniet je bij Stadscafé Brick, Café Peanuts, Café de Wijn en Café van Horen Zeggen van een bokbiertje én een bijpassend hapje.

#2: Bierfestival Proef Lokaal

Op zondag 8 oktober vindt het gloednieuwe bierfestival Proef Lokaal plaats bij Stadsbrouwerij013 aan de Piushaven. Tijdens dit bierfestival proef je bieren van 100 Watt Brewery, Van Moll Craft beer, De Roos en uiteraard bieren van Stadsbrouwerij013. In totaal staan er negen brouwerijen klaar om heerlijke brouwsels te schenken. Ook is er genoeg te eten. Proef Lokaal duurt van 13:00 – 20:00 uur en is gratis te bezoeken.

#3: Dwaalboktour

Nog niet genoeg geproefd? Dat ben je zondag 8 oktober bij de Dwaalboktour te vinden. Zeven horecazaken in het Dwaalgebied serveren diverse bokbiertjes. Bij ieder proefglas krijg je ook een bijpassend hapje. Je hebt geen kaarten nodig en kunt gewoon op eigen initiatief de diverse kroegen bezoeken. Vrijblijvend, dus je kunt lekker blijven plakken waar je het gezellig vindt. Of als je écht alles wilt proeven, maak je er een heuse kroegentocht van.

#4: Burgereisje

Op zondag 8 oktober organiseert De Burgerij een bierproeverij bij de brouwerij De Dochter van de Korenaar in Baarle Hertog. Tijdens deze middag geniet je van zeven gangen met bijpassende bieren voorgeschoteld. Dit alles in de bijzondere ambiance van de prachtige brouwerij. Een regular ticket kost €85,-. Ook is het mogelijk om het vervoer te regelen heen en terug vanuit De Burgerij.

Meer informatie

Benieuwd wat er nog meer te doen is in Tilburg deze maand? Check snel onze uit-agenda. Missen wij bierevenementen? Dan kun je die zelf toevoegen via deze link.