Boktober: 7x bokbieren van brouwerijen uit de regio Tilburg

bokbieren

Het is Boktober. Dat betekent dat je de hele maand kunt genieten van fantastische bokbierevenementen, maar ook van heerlijke bokbieren van eigen bodem. Benieuwd welke brouwerijen uit de regio Tilburg hun eigen bokbier brouwen? We zetten het voor je op een rijtje. 

Tilburgse bokbieren

#1: La Trappe Bockbier

La Trappe heeft weer een prachtig bockbier gebrouwen. Het bier heeft een droge, gebrande, kruidige smaak en een fikse bitterheid die verrassend samensmelt met een ondertoon van zoethout. De afdronk is bitter-zoet met een droge nasmaak van gebrande koffie. Leuk om te weten: dit is het enige trappistenbockbier ter wereld!

  • Alcoholpercentage 7%
  • Schenktemperatuur 10 – 14 graden

#2: Bokkige Boom

De Bokkige Boom is het bokbier van Stadsbrouwerij013 aan de Piushaven. Het bier is vernoemd naar de symbolische Lindeboom op de Heuvel en dat is ook aan het etiket te zien. Het bokbier is een oldschool lager bock met een stevige body en niet te zoete karakter.

  • Alcoholpercentage 6,5%

#3: Goej Klèts

De Goej Klèts van KraftBier is het bockbier/herfstbier van de Tilburgse brouwerij. Naar eigen zeggen is deze editie van het ambachtelijke Tilburgse bier nóg beter dan die van voorgaande jaren.

  • Alcoholpercentage: 7,3%

Bokbieren uit de regio

#4: Boslust Bok

Brouwerij Boslust is een brouwerij in de omgeving van Alphen. Het bokbier van Boslust is een samenspel van vijf verschillende mouten. Het zoet van de eerste teug gaat geleidelijk over in een zacht bittertje.

  • Alcoholpercentage: 6,8%

#5: Chaams Bockbier

Het Bockbier van De Pimpelmeesch heeft een met eikenhout gelagerd bockbier. Het bier is mooi in balans door de lichtzoete en tevens mout bittere afdronk met een lichte toets van karamel.

  • Alcoholpercentage: 6,8%

#6: Brouwerij Nicolaas

11 vrienden uit Goirle hebben met Brouwerij Nicolaas een gezamenlijke brouwerij waar ze hun passie delen. Ook dit jaar hebben ze een bokbier. Voor meer informatie check de Facebookpagina.

#7: De Roos Herfstbock

Dit is de herfstbok van de brouwerij uit Hilvarenbeek. Het is een robijnrood bier met karakter. Moutig en licht bitter in de afdronk.

Wil jij één van deze bokbieren proeven? Dat kan natuurlijk bij de verschillende brouwerijen zelf. Ook is de kans groot dat je de bieren van bovenstaande brouwerijen tegenkomt bij slijterijen als Mitra Peek en T-Drinks.